© Frank Abbeloos

De federale politie opent in opdracht van het Europees openbaar ministerie een gerechtelijk onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans (Open VLD). Dat meldt Knack maandagavond. Het onderzoek spitst zich toe op vermeend misbruik van Europese middelen.

Bron: BELGA

Voormalige werknemers van Vautmans hadden in mei getuigd in Knack dat ze opdrachten moesten opknappen die geen verband hielden met haar opdrachten in het Europees Parlement, wat verboden is. 

Het Europees openbaar ministerie heeft de federale politie vervolgens gevraagd een proces-verbaal op te stellen op basis van de beschikbare informatie. Eerder deze maand heeft het openbaar ministerie dat proces-verbaal ontvangen en geoordeeld dat er voldoende elementen zijn om een gerechtelijk onderzoek te starten, aldus Knack.

LEES OOK. “Whatsapp-terreur” en openlijke vernederingen: ex-medewerkers doen boekje open over Europarlementslid Hilde Vautmans (Open VLD)

Het gerechtelijke onderzoek, dat wordt geleid door de Centrale dienst voor de bestrijding van de georganiseerde economische en financiële delinquentie (CDGEFID) van de federale politie, staat onder meer toe dat de voormalige werknemers van Vautmans worden verhoord. 

Vautmans, die bij de verkiezingen van 9 juni herkozen werd als Europarlementslid, ontkent volgens Knack de aantijgingen van haar ex-werknemers en benadrukt dat geen enkele van hen een klacht heeft ingediend. 

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....