De verhoren in de zaak tegen Joost Klein (26) zijn afgerond. Zo meldt het landelijk parket van het Nederlandse Openbaar Ministerie. De verslagen van een aantal extra verhoren worden deze week nog naar de Zweedse aanklager verstuurd.

Vandaag om 09:43

Klein werd in mei gediskwalificeerd tijdens het songfestival nadat hij volgens omroep AvroTros “een dreigende beweging” naar een vrouw had gemaakt. Ze zou Klein gefilmd hebben terwijl meermaals was afgesproken dat dit niet de bedoeling was. Eerder werd voor het proces een voorlopige datum vastgesteld voor begin juni, maar onder meer door extra verhoren bleek dit niet haalbaar.

De advocaat van Joost Klein verzocht de Zweedse aanklager zijn Nederlandse collega’s om extra verhoren uit te voeren van mensen die aanwezig of betrokken waren bij het incident. Een woordvoerder van het landelijk parket van het Nederlandse Openbaar Ministerie meldt nu dat alle getuigen verhoord zijn. “We hebben de zaak afgerond en gaan dat terugkoppelen aan de Zweden.” De verslagen van de extra verhoren zullen deze week nog verstuurd worden. Het Nederlandse Openbaar Ministerie kan verder niets over de zaak zeggen, omdat het een Zweedse zaak is.

Wanneer de zaak nu dient, is nog niet bekend.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....