Anton Corbijn.© Getty Images

De Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn en zijn vrouw worden beschuldigd van het ‘verduisteren’ van een Australische herder. De ruzie over de hond Jo-Jo is recent geëscaleerd met een melding bij de politie door de Corbijns van een gewelddadige overval en een kort geding van de Zuid-Afrikaanse eigenaar, projectontwikkelaar Michael Ruben, waarin de Amsterdamse rechter woensdag oordeelt. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Bron: BELGA

Vandaag om 05:56

De drie jaar oude hond Jo-Jo leeft nu in Nederland, maar daarvoor op een hagelwit strand bij een villa op een Keniaans eiland én op een landgoed op Ibiza van meerdere voetbalvelden groot.

De eigenaar van de hond en de woningen, en eiser in de procedure, is de Zuid-Afrikaanse projectontwikkelaar Michael Ruben. Hij was bevriend met het echtpaar Corbijn, maar leeft nu op voet van oorlog met ze omdat hij zich bedrogen voelt.

Ruben leende in een periode van gezondheidsklachten de hond uit aan de Corbijns. De fotograaf liet hem in mei weten niet meer van plan te zijn de hond terug te bezorgen. Zijn vrouw was volgens vrienden emotioneel sterk gehecht geraakt aan Jo-Jo.

Corbijn is internationaal bekend van zijn werk met U2, Joy Division, Depeche Mode en vele andere succesvolle bands uit de jaren 80 en 90. Hij regisseerde intussen ook al drie films, waaronder “Control” (2007) over Joy Division-zanger Ian Curtis.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....