Foto: Videostill X/Stefan Magnet

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft het maandblad Compact verboden omdat het volgens haar ‘extreemrechts’ is. Er zijn invallen gedaan in kantoren van het blad en huizen van eigenaren en uitgevers in vier deelstaten.

Faeser beweert dat Compact ‘een cruciale spreekbuis voor de extreemrechtse scene’ in Duitsland is. Ze zegt dat het grootste patriottische blad in Duitsland ‘haat aanwakkert tegen mensen met een migratieachtergrond en de parlementaire democratie’.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/07/het-is-begonnen-overheid-verbiedt-blad-dat-kritisch-staat-tegenover-het-regeringsbeleid-onvoorstelbaar-1.png

De partij Alternative für Deutschland (AfD) heeft het verbod veroordeeld als censuur en een zware klap voor de vrijheid van meningsuiting. Volgens de partij misbruikt minister Faeser haar bevoegdheden om berichtgeving die kritisch staat tegenover het regeringsbeleid te onderdrukken.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Duitsland is een shithole geworden

Het verbod leidt tot een golf van verontwaardiging. “Wat in Duitsland is toegestaan: groepsverkrachtingen, messen, bezit van kinderporno, als politicus belasting ontduiken. Wat in Duitsland niet is toegestaan: regeringskritische teksten schrijven,” merkt filmmaker Simon Kaupert op.

Eigenaar van de Oostenrijkse zender AUF1 Stefan Magnet merkt op dat de overheid een blad heeft verboden dat tegen oorlog en massamigratie is en dat positief is over Trump en AfD. “Sinds 16 juli zijn media die kritiek uiten op de overheid officieel verboden. Het tonen van het logo van Compact is verboden. Alle eigendommen van het bedrijf zijn in beslag genomen. De wereld moet weten dat Duitsland een shithole is geworden,” fulmineert Magnet.

AfD-politicus Daniel Haseloff stelt: “Wie oppositiekranten verbiedt, heeft de deur naar dictatuur wagenwijd opengezet.”

De totale oorlog

Voormalig soldaat en politieagent Tim Kellner vindt het onvoorstelbaar dat het blad verboden is. “We leven in een totalitair systeem.”

Publicist Paul Brandenburg zegt dat minister Faeser de totale oorlog is begonnen. Hij verwijst hiermee naar de redevoering van Goebbels in het Berliner Sportpalast.

Faeser beschuldigt Compact ervan geschreven te hebben dat mensen gedwongen werden om zich te laten vaccineren. “Als dat niet waar is, waarom zit er dan een soldaat in de gevangenis die weigerde om zich te laten vaccineren?” vraagt schrijver Markus Krall.

Kritiek op de overheid strafbaar stellen

Begin dit jaar kondigde Faeser aan dat ze kritiek op de overheid strafbaar wil stellen. Degenen die de staat bespotten, moeten een sterke staat onder ogen zien, aldus de minister.

Het bevriezen van banktegoeden, inreisverboden en beperkingen op het recht van vereniging zijn instrumenten in de gereedschapskist van de Duitse regering, ‘want de democratie moet beschermd worden’.

Vorig jaar presenteerde Faeser een tienpuntenplan om ‘rechtsextremisme’ te bestrijden.

Opgericht door voormalige nazi’s en SS-officieren

Ironisch genoeg bleek eerder dat de accounts van honderden Duitse ‘rechtsextremisten’ in werkelijkheid worden beheerd door de Duitse binnenlandse inlichtingendienst.

De Duitse autoriteiten beweren dat de accounts nodig zijn om ‘extreemrechts te monitoren’, maar critici zeggen dat ze radicalisme juist promoten en aanwakkeren, bleek uit onderzoek van de Süddeutsche Zeitung.

Terwijl de federale dienst zelf honderden accounts van ‘rechtsextremisten’ beheert, claimt de Duitse overheid dat ‘rechtsextremisme’ de grootste bedreiging vormt.

Overigens is de Duitse veiligheidsdienst BND, één van de drie geheime diensten van het land, na de Tweede Wereldoorlog opgericht door voormalige nazi’s en SS-officieren. De dienst werd aangestuurd door de VS, medewerkers legden verantwoording af aan de Amerikanen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de situatie in al die jaren nauwelijks is veranderd.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
10
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....