Foto: Pixabay.com

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!

Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als WMO consulent heb je een aanzienlijke impact op het leven van mensen die afhankelijk zijn van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Je speelt een belangrijke rol in het bevorderen van zelfredzaamheid, participatie en algemeen welzijn. Want jij bepaalt min of meer of bepaalde zorg wordt toegewezen ja of nee.

Dit kan iets heel eenvoudigs zijn, zoals bijvoorbeeld een bepaald aantal uren zorg voor het iedere dag aantrekken van de steunkousen, maar ook het vrijspelen van een bepaald budget bij de gemeente of zorgverzekeraar voor aanpassingen aan de woning.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

Een kwaliteitsvolle beoordeling

Als WMO consulent ga je nauwgezet te werk om de behoeften en mogelijkheden van individuele cliënten te beoordelen. Je voert goede en vaak meerdere gesprekken en combineert dit met relevante documentatie om een volledig beeld te krijgen. Hierdoor kun je maatwerk leveren en de benodigde ondersteuning bieden.

Je kunt je voorstellen dat het laten plaatsen van een traplift niet iets is wat je binnen een uur kunt beslissen. Lijkt jou dit nu ook wat en wil jij impact maken met je werk? Bekijk dan welke WMO consulent-vacature er bij jou in de buurt is en reageer direct.

Het vinden van passende oplossingen

Op basis van je uitgebreide beoordeling ga je aan de slag om passende oplossingen te vinden. Je hebt vaak ontzettend veel verschillende mogelijkheden en oplossingen tot je beschikking, variërend van thuiszorgdiensten tot woonvoorzieningen.

Door samen te werken met andere professionals en instellingen, kun je de best mogelijke oplossingen aanbieden die aansluiten bij de specifieke behoeften van de cliënt. Hierbij is het natuurlijk ook belangrijk dat er gekeken wordt naar budgetten.

De juiste begeleiding

Als WMO consulent stopt het natuurlijk niet bij het toekennen van bepaalde zorg of hulpmiddelen. Sterker nog, daar begint het vaak pas. Vooral wanneer iemand bijvoorbeeld door letsel ineens niet meer kan lopen, is het aan jou de taak om ook emotionele steun te bieden.

Als dit een baan is die je aanspreek, dan is het goed eens te kijken naar een passende vacature in Groningen binnen de zorg, zodat je niet alleen zelf op je plek zit, maar ook het verschil kunt maken in kwaliteit van leven van anderen. Want laten we eerlijk zijn, dat is toch waar we het uiteindelijk allemaal voor doen?

Continu monitoren en evalueren

Je werk houdt niet op bij het vinden van passende oplossingen en het bieden van begeleiding. Als WMO consulent blijf je betrokken bij de cliënt en monitor je continu de situatie. Je evalueert regelmatig of de geboden ondersteuning nog steeds voldoet en past eventueel het zorgplan aan indien nodig. Dit zorgt ervoor dat de impact die je maakt duurzaam is en zich aanpast aan veranderende behoeften.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een traplift op den duur niet meer nodig is, waardoor deze bij een andere patiënt kan worden geplaatst en er dus niet onnodig veel geld uitgegeven hoeft te worden aan een nieuwe. Dit zorgt ervoor dat de zorg betaalbaar blijft en iedereen de kwaliteit kan bieden die hij of zij verdient.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....