Harelbeke

Bij een politieactie aan het Kollegeplein in Harelbeke is donderdagavond een 49-jarige man opgepakt. De man leeft er in een sociale woning op zorgcampus De Vlinder, waar ook een woonzorgcentrum ligt, en zou zeer concrete bedreigingen geuit hebben. De politie kwam daarop met tientallen agenten ter plaatse, de omgeving is weer vrijgegeven.

De politie kreeg rond 19 uur een oproep binnen omdat de man, die in een sociale woning op de zorgcampus leeft, zeer concrete bedreigingen had geuit. Volgens het parket uitte hij die bedreigingen aan een andere persoon via een tussenpersoon, die de politie waarschuwde.

De politie nam de bedreigingen ernstig. Tientallen agenten kwamen daarop ter plaatse en stelden een ruime perimeter in, waarbij even later ook linten gespannen werden. Het personeel van het nabijgelegen woonzorgcentrum De Vlinder kreeg de boodschap om iedereen binnen te houden. De agenten waren gewapend met mitrailleurs en zware wapens.

De man kwam rond 20.45 uur naar buiten en gaf zich vrijwillig over aan de politie. Hij werd opgepakt en wordt verhoord. De omgeving rond het Kollegeplein werd na de interventie weer vrijgegeven.

Een van de buren gaf na de interventie

© jof

© jof

© jof

© jof

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....