© Maarten De Bouw

Boom

Tomorrowland, dat is een feest van nationaliteiten en vlaggen. Ook voor de bezoekers uit Israël, traditioneel goed vertegenwoordigd in Boom. Zij hesen donderdag al hun vlag, ondanks de oorlog, en willen dat het hele weekend doen.

Spanje, Colombia, Brazilië, Engeland, Duitsland, … Aan het podium op camping Dreamville hingen meteen alle vlaggen uit. Ook die van Israël. Op een gegeven moment palmden ze de voorste rijen in tijdens het startfeest, The Gathering. Met trots, ondanks de oorlog in hun thuisland.

Ben en Kfir, komen uit Tel Aviv: “We weten dat het moeilijk ligt, maar we bedoelen het positief.”© Maarten De Bouw

Het conflict met Palestina schrikt de Israëli’s niet af. “We weten dat het moeilijk ligt, maar we bedoelen het positief”, zeggen Ben (20) en Kfir (22). Zij dragen hun vlag al aan de ingang. “Tomorrowland is een plek van liefde, waar mensen ook gerust de vlaggen van Oekraïne en Rusland kunnen dragen, zonder zich zorgen te maken. Het is een kwestie van respect.”

Zelf komen de twee vrienden uit Tel Aviv. “De oorlog woedt in Gaza en Jeruzalem, maar het raakt ons allemaal. Wij komen uit een liberale stad, met een open geest en ook ruimte voor de LGBTQ-gemeenschap. Die boodschap van vrede willen we hier verspreiden. We voelen ons ambassadeurs, ja, en we blijven fier op ons land. Dat gaan we het hele weekend tonen. Het is onze eerste Tomorrowland. We probeerden al acht jaar aan tickets te geraken. Dat we nu hier zijn, even weg van de situatie thuis, is een opluchting.”(dvg)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....