Het regent vrijdag wereldwijd meldingen van gecrashte computers. Verschillende grote bedrijven zijn getroffen en veel gebruikers krijgen een blauw scherm met een foutmelding te zien zodra ze opstarten.

De storing werd vermoedelijk veroorzaakt door Crowdstrike beveiligingssoftware die computers liet crashen. Daardoor kregen verschillende Microsoftgebruikers een blauw scherm te zien. Het probleem blijkt wereldwijd voor computercrashes te zorgen. Er stromen online meldingen van de storing in Japan, Duitsland, India en ook ons land.

Verschillende bedrijven kampen met Microsoft problemen. De Amerikaanse lagekostenmaatschappij Frontier Airlines zag zich donderdag genoodzaakt vluchten te schappen. Pas donderdagavond konden de normale operaties hervatten.

Ook in Australië waren er problemen door de storing die in verband wordt gebracht met een antivirus update. Ook vliegtuigen van vliegtuigmaatschappij Qantas bleven aan de grond en de supermarktketen Woolworths moest het doen zonder computers. Zelfs nieuwswebsites Sky News en ABC News ondervonden problemen. Ook banken, Google en Facebook zijn getroffen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....