© AP

Noord-Korea heeft volgens Zuid-Korea opnieuw meerdere ballonnen met afval de grens over gestuurd. De ballonnen zijn volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg naar de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt, meldt het persagentschap Yonhap zondag. De bevolking krijgt de raad de ballonnen niet aan te raken en aangifte te doen bij de politie.

Vandaag om 07:02

Sinds eind mei heeft Noord-Korea al meer dan duizend van zo’n ballonnen naar Zuid-Korea gestuurd. De ballonnen zijn onder meer gevuld met zaken zoals sigarettenpeuken, toiletpapier en dierlijke uitwerpselen. Volgens Pyongyang gaat het om een vergelding voor de propagandapamfletten die Zuid-Koreaanse activisten eveneens via ballonnen de grens oversturen. Dat soort activisme ligt zeer gevoelig in Noord-Korea, waar de bevolking al decennialang wordt geïsoleerd van de buitenwereld.

Door de ballonnenoorlog zijn de spanningen tussen de beide Korea’s weer opgelopen. Donderdag had het Zuid-Koreaanse leger in een reactie op de ballonnen nog de propaganda-uitzendingen richting Noord-Korea hervat. (lla)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....