© AP

Twee dagen na de aanslag op presidentskandidaat Donald Trump werden ook de Britse Koning Charles III en zijn echtgenote Camilla in veiligheid gebracht nadat een man gespot werd op een dak in de buurt van het vorstenpaar.

Vandaag om 09:50

Het Britse vorstenpaar was op bezoek in Saint Helier, de hoofdstad van het Kanaaleiland Jersey voor de Franse kust. Het koninklijke bezoek, het eerste sinds 2005, werd verstoord toen het vorstenpaar plots naar een nabijgelegen hotel werd overgebracht.

Op beelden was te zien hoe Camilla net een ijsje wilde proeven toen ze zonder aarzelen werd meegenomen door de veiligheidsdiensten. Ondertussen werd ook de reden voor het plotse vertrek achterhaald: uit veiligheidsrapporten blijkt dat men een persoon had opgemerkt die op een naburig dak stond. Met de aanslag op de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump twee dagen eerder in het achterhoofd wilde de Britse veiligheidsdienst geen risico nemen.

De persoon op het dak werd ondervraagd maar uiteindelijk kreeg het incident het statuut ‘vals alarm’. Buckingham Palace gaf geen officiële verklaring. Eenmaal de veiligheidsdiensten groen licht hadden gegeven en de omgeving als veilig werd omschreven, mocht het vorstenpaar hun dagtaak hervatten.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....