VS

Kamala Harris’ naam wordt al jaren verkeerd uitgesproken, in 2016 wijdde ze er zelfs een campagnefilmpje aan. Nu Harris kans maakt om de nieuwe Amerikaanse president te worden, wordt het hoog tijd om dat uit te klaren.

Vandaag om 17:51

Kamala Harris krijgt vaak te maken met mensen die haar naam verkeerd uitspreken. Zelfs tijdens haar eedaflegging als vicepresident in 2021 werd de nadruk in haar naam op de foute klinker gelegd.

Op sociale media circuleren allerlei video’s die uitleggen hoe je haar naam correct uitspreekt. Harris wijdde er in 2016 zelf een campagnefilmpje aan én ze moest de juiste uitspraak al toelichten in talkshows. “Denk aan het woord ‘comma’, en denk er dan ‘la’ achter.” In het Nederlands klinkt de correcte uitspraak dan als “kammela”.

Harris schreef er ook over in het voorwoord van haar memoires uit 2019, The truths we hold: “Mijn naam wordt uitgesproken als ‘comma’, zoals het leesteken, en ‘la’. Het betekent ‘lotusbloem’, wat een betekenisvol symbool is in de Indiase cultuur. Een lotus groeit onder water, waarbij de bloem boven het oppervlak uitsteekt terwijl de wortels stevig in de rivierbodem zijn geplant.” Harris heeft een Indiase moeder en een Jamaicaanse vader.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....