© ROBtv

Leuven

De politie heeft een 17-jarige opgepakt die vorige vrijdag twee leeftijdsgenoten neerstak aan het busstation van Leuven. Het gaat om een jongen uit het Oost-Vlaamse De Pinte. Twee andere verdachten zijn nog niet geïdentificeerd.

Marc Klifman

De politie van Leuven was dit weekend al erg druk bezig met het analyseren van camerabeelden aan het busstation. Een arbeidsintensief werk, noemde het parket dat. Maar het dossier is ondertussen in een stroomversnelling geraakt. “Uit het verder onderzoek naar de feiten aan het station van Leuven afgelopen vrijdag is gebleken dat het ging om een vechtpartij met drie verdachten. Eén van die drie verdachten nam tijdens de feiten een mes ter hand en heeft daarmee de beide slachtoffers gestoken”, zegt het Leuvense parket dinsdag in een persbericht.

LEES OOK. Politie is volop bezig daders van steekpartij in Leuven te identificeren: “We weten dat zij de slachtoffers al kenden”

De verdachte in kwestie is inmiddels geïdentificeerd en gearresteerd. “Het gaat om een 17-jarige die onder voogdij staat van een voogd uit De Pinte. Hij is daarom ter beschikking gesteld van het parket van Oost-Vlaanderen, dat bevoegd is om verdere maatregelen te nemen met betrekking tot zijn persoon.”

De andere twee verdachten zijn nog niet geïdentificeerd. De lokale politie van Leuven onderzoekt de feiten verder onder leiding van het parket van Leuven.

De slachtoffers – afkomstig uit Herent en Wijgmaal – zijn sinds dit weekend al aan de beterhand. Beide tieners raakten zeer ernstig gewond. Een van hen was een tijd in levensgevaar, maar beiden mochten ondertussen al het ziekenhuis verlaten. Het parket communiceerde eerder ook al dat de daders en slachtoffers elkaar kenden. “Dat was geruststellend, want dergelijke feiten zijn eerder uitzonderlijk in Leuven”, klonk het.

Over het motief van de steekpartij is nog niets bekend.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....