Luister naar dit Artikel

Uit nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Agriculture and Human Values ​​blijkt dat het mondiale voedsel- en gezondheidsbeleid wordt gecontroleerd door een ‘complex web van ultrabewerkte voedselproducenten’, waaronder Coca-Cola, Nestlé en PepsiCo.


Steun World Unity: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De reden waarom boeren door de klimaatbrigade onder het mes worden genomen omdat ze de planeet ‘vervuilen’, is omdat de grote, multinationale ondernemingen die het grootste deel van het meest ongezonde ‘voedsel’ op aarde produceren, de landbouw voor hun eigen voordeel de afgrond in sturen, en dat van andere ‘stakeholders’ zoals het World Economic Forum (WEF) dat leiding geeft aan een transformatie van een uitsluitend door het bedrijfsleven gedomineerd voedsel- en gezondheidsmodel naar een ‘multi-stakeholder’-model.

Het multi-stakeholdermodel heeft allerlei nieuwe initiatieven, partnerschappen, platforms en rondetafelgesprekken ontketend die gewijd zijn aan het implementeren van nieuwe mondiale ‘oplossingen’ voor agrarische ‘problemen’.

Klaus Schwab zit achter dit alles, net als de andere gebruikelijke verdachte Bill Gates. Deze globalistische architecten denken dat hun ideeën een definitieve oplossing zullen opleveren voor de planeet die hen aan de top verankert en alle anderen op het dieptepunt, waar ze zullen worden overgelaten aan het consumeren van insecten en ellende.

“Onze resultaten suggereren dat we nu een op het bedrijfsleven afgestemd, door meerdere belanghebbenden geleid, mondiaal voedselbeheersysteem hebben dat onevenredig georganiseerd is door specifieke actoren met gemeenschappelijke belangen bij het bevorderen van de ultraverwerkte voedselindustrie”, zegt Scott Slater, hoofdauteur van het onderzoek. de Australische Deakin University, aan The Defender, een project dat verband houdt met de presidentskandidaat van 2024, Robert F. Kennedy Jr.

“En tot de belangrijkste actoren behoren leidinggevenden van Unilever, Nestlé, PepsiCo, The Coca-Cola Company, WEF, Mars, DSM, Rabobank, de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) en Danone.”

De wereld is een clownshow

Het is niet logisch dat een van de bovengenoemde multinationale giganten het voedsel- en gezondheidszorgbeleid controleert, aangezien hun ultra-verwerkte aanbod grotendeels verantwoordelijk is voor de chronische ziekte-epidemie.

Obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en psychische stoornissen behoren tot de meest voorkomende gezondheidsproblemen die worden veroorzaakt door ultrabewerkt voedsel. Het verlies aan biodiversiteit, microplastics en andere bedreigingen voor het milieu worden ook verergerd door de productie en distributie van ultrabewerkt voedsel.

Wat Slater en zijn team over dit alles aan het licht hebben gebracht, toont aan dat de vos het kippenhok bewaakt op het gebied van voeding en gezondheid, en daarmee “belangrijke zorgen over de volksgezondheid en het bestuur naar voren brengt”, zei hij.

“Instituties met meerdere belanghebbenden verbergen mogelijk de schadelijke gevolgen voor de menselijke en planetaire gezondheid van de ultraverwerkte voedselindustrie, en bieden bovendien leidinggevenden uit de sector een bevoorrechte ‘zetel aan tafel’ in besluitvormingsruimten op het gebied van mondiaal voedselbeheer,” voegde hij eraan toe.

Om dit allemaal op te lossen zijn volgens Slater structurele veranderingen en wijzigingen in de regelgeving nodig om te voorkomen dat deze machtige actoren de gezondheid en duurzaamheid van het voedselsysteem in hun wurggreep houden. Dit omvat “dringend noodzakelijke mondiaal gecoördineerde reacties om de schade van ultrabewerkt voedsel aan te pakken”, zegt hij.

In totaal analyseerden Slater en zijn team 45 verschillende instellingen die samenwerken met multilaterale instellingen, waaronder die van de Verenigde Naties (VN), zoals de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ze ontdekten dat de volgende besturen en stuurgroepen hebben die volledig worden gecontroleerd door fabrikanten en detailhandelaren van ultrabewerkte voedingsmiddelen:

-Sustainable Food Policy Alliance (opgericht door Danone, Mars Inc, Unilever en Nestlé)

-Sustainable Agriculture Initiative Platform (opgericht door Danone, Nestlé en Unilever)

-Forum Positieve Boscoalitie voor Consumentengoederen

-FReSH (Food Reform for Sustainability and Health Initiative, opgericht door WBCSD)

Bij andere geanalyseerde spelers bleek tussen de helft en tweederde van hun leiderschapsposities in handen te zijn van fabrikanten, detailhandelaren en andere bedrijven die profiteren van de productie en verkoop van ultrabewerkt voedsel.

Bronnen: Springer.com, ChildrensHealthDefense.org

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....