The Psychopath Next Door onderzoekt de niet-criminele psychopaten die onder ons leven en vaak respectabele posities innemen in de maatschappij. Mensen hebben de neiging om psychopaten te zien als moordenaars en monsters, buitensporige en dramatische personages zoals ze in films worden afgebeeld. De meesten zijn echter geen gewelddadige criminelen. Kijk eens binnen de Nederlandse politiek bijvoorbeeld. Mark Rutte, Dick Schoof, Hugo de Jonge, Tjeerd de Groot, Jan Paternotte, Rob Jetten, Jesse Klaver, Frans Timmermans en Stephan van Baarle zou je kunnen omschrijven als “stevige” psychopaten.

Naar schatting is een tot twee procent van de volwassen mannelijke bevolking en een kwart van alle gevangenen psychopaat. Ondanks het feit dat ze goed van kwaad kunnen onderscheiden, worden ze niet overschaduwd door emoties en nemen ze ‘rationele’ beslissingen over het uitvoeren van een actie om hun behoeften te bevredigen, ongeacht of deze immoreel is of niet. Ze zijn ook experts in het imiteren van gewone menselijke emoties, waarbij ze vaak hun toevlucht nemen tot charisma en manipulatie om van anderen te krijgen wat ze willen.

Psychopaten zijn vaak aanwezig op hooggeplaatste posities, vooral in het bedrijfsleven en politiek, gedreven door hun verlangen naar macht en controle. Ze komen vaker voor – en worden zeer goed beloond – dan de gemiddelde persoon ooit zou vermoeden. The Psychopath Next Door werpt een huiveringwekkende blik van dichtbij op de psychopaten in ons midden die in staat zijn te handelen zonder geweten of wroeging.

Word Jij Onze Nieuwe Monetizing Tester op Friendsplace International?/Become Our New Monetizing Tester on Friendsplace International!

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platforms:


Facebook

Facebook Backup

X

Gettr

MeWe

Signal – kanaal 1

Signal – kanaal 2

Telegram

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

&

(Visited 1 times, 1 visits today)
Een gedachte over “Docu: De psychopaat – Nederlands ondertiteld.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....