Foto: Pexels/Thirdman
Onlangs mocht een select gezelschap de allereerste kweekvleesburger in Europa proeven, gemaakt uit stamcellen van een koe. Ook Leon Moonen proefde de burger bij kweekvleesbedrijf Mosa Meat. Hij wil in de toekomst een kweekvleesboerderij beginnen.
En je raadt het nooit: Mosa Meat heeft een partnerschap met het World Economic Forum. Kijk maar.
In Nederland en de Europese Unie is het eten van kweekvlees niet toegestaan. De Europese Unie wil zeker weten dat het veilig is. Italië heeft een wet aangenomen die de verkoop van kweekvlees verbiedt. Frankrijk pleit voor een Europees verbod hierop.
[embedded content]Waarom doen we dat in Nederland niet?
Het Nederlandse kabinet wil koploper blijven met kweekvlees ‘ten behoeve van de voedseltransitie’.
Boerenorganisatie Farmers Defence Force wil dat de Nederlandse staat nepvlees en ziekmakend fabriekskweekvlees verbiedt. “Roemenië heeft al een verbod afgegeven. Waarom doen we dat in Nederland niet?” vraagt de actiegroep onder leiding van Mark van den Oever.
Globalistische ‘eiwittransitie’
Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen antwoordt: “Omdat Nederland voorop wil lopen in de globalistische ‘eiwittransitie’. Daarom staat het Global Food Hub-secretariaat van het WEF bijvoorbeeld in Nederland.”
Er is maar één partij die dit doorheeft en zich hard maakt voor onze boeren en gezond voedsel: Forum voor Democratie, aldus Van Houwelingen.
Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.
…