Kroonprinses Elisabeth (22) studeerde deze week af aan het Lincoln College in Oxford. Trotse ouders Filip en Mathilde woonden haar afstudeerceremonie bij.© BELGA

De Belgische koninklijke familie ging deze week naar Oxford om er de afstudeerceremonie van kroonprinses Elisabeth (22) bij te wonen. Het werd een mooie dag, al ergerde op zijn minst één buurtbewoner zich wel aan het parkeergedrag van onze royals.

Bron: Oxford Mail

Na drie jaar een bacheloropleiding geschiedenis en politiek te hebben gevolgd aan het Lincoln College, was het afgelopen dinsdag tijd voor de afstudeerceremonie voor de Belgische kroonprinses. Een belangrijke gebeurtenis, waarop onder meer papa Filip en mama Mathilde niet konden ontbreken.

In totaal trok een afvaardiging van onze koninklijke familie met vier wagens naar de Britse studentenstad. Minstens één buurtbewoner deed nadien echter in de lokale media zijn beklag over het parkeergedrag van de Belgen. Zo zouden ze hun vier wagens foutief hebben geparkeerd aan Turl Street, in het centrum: op het voetpad én aan dubbele gele lijnen. “De colonne Belgische royals blokkeerde gisterenmiddag (dinsdag, nvdr.) het voetpad terwijl ze de ceremonie bijwoonden”, klaagt iemand aan in Oxford Mail. “Hebben ze hier een boete voor gekregen?”

Het stadsbestuur van Oxford heeft intussen laten weten dat de koninklijke familie wel degelijk toestemming had gekregen om daar te parkeren. “Het ging om auto’s van de Belgische ordediensten, die samenwerkten met onze lokale politie”, luidt het. “Om veiligheidsredenen werd er vooraf een opschorting van de verkeersregels aangevraagd en goedgekeurd.”

Ook de woordvoerder van het Paleis heeft in Oxford Mail gereageerd: “Er waren op voorhand afspraken gemaakt met de plaatselijke autoriteiten over parkeerplaatsen en veiligheidsmaatregelen”, zo luidt het. “Die afspraken werden strikt opgevolgd.”

© rr

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....