© Facebook Kimberly Maker

Een koppel uit de Verenigde Staten dat afgelopen week verdween tijdens het duiken, is na 38 uur ronddobberen op zee gered. “God heeft hen gespaard”, reageren vrienden en familie.

Vandaag om 09:45

Ervaren duikers Kim en Nathan Maker waren voor de kust van Texas aan het duiken, toen het plots begon te stormen. De zestien andere duikers die op dat moment in het water zaten, konden zich snel naar de boot begeven. “De wind en de golven waren verschrikkelijk”, getuigt een van hen.

Eenmaal op de boot waren de duikers opgelucht, tot ze zagen dat Kim en Nathan er nog niet in waren geslaagd uit het water te komen. “Er kwam een enorme golf die hen volledig overspoelde. Toen het water weg was, waren ze nergens meer te bespeuren”, getuigt familielid Charles Owen.

38 uur later

De weersomstandigheden hielden de groep duikers niet tegen om op zoek te gaan naar het vermiste koppel. Niet veel later nam de Amerikaanse kustwacht de zoektocht over. Maar na een dag intensief zoeken zonder resultaat, begon iedereen de hoop te verliezen. Er werd een deadline gesteld: nog acht uur zou gezocht worden, nadien zou de reddingsoperatie worden afgeblazen.

LEES OOK.Duikers vallen geliefden in de armen nadat ze meer dan 12 uur vermist waren op zee

Maar dan keerde het geluk van het vermiste koppel. 38 uur nadat ze vermist waren geraakt, werden Kim en Nathan gespot door een vliegtuig dat over de Golf van Mexico vloog. “Ze namen hun duiklampen en vormden het noodsignaal, dat gelukkig meteen werd opgepikt door de mensen in de cockpit.” De twee werden uit het water gehaald.

“God heeft ze gespaard”

Familie en vrienden noemen de redding een wonder. “Het was God die een wonder verrichtte met behulp van de ogen en oren van de kustwacht en hun technologie”, zegt Owen. “Dat is wat hen op het laatste moment heeft gered. God heeft hen gespaard.”

LEES OOK.Lies en Rob ontsnappen aan dood na schipbreuk op Rode Zee: “Het waren de langste minuten van ons leven”

De twee duikers liggen momenteel in het ziekenhuis met kwallenbeten en zonnebrandblaren. Volgens familieleden bevond Nathan zich bijna in een coma toen hij werd gered. Het had veel erger kunnen aflopen. Over enkele dagen mag het koppel opnieuw huiswaarts.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....