Kamala Harris heeft een statement uitgebracht ter ondersteuning van Joe Biden’s ongrondwettelijke hervormingen van het Hooggerechtshof.

“In de loop van de geschiedenis van onze natie is vertrouwen in het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten cruciaal geweest voor het bereiken van gelijke gerechtigheid onder de wet. President Biden en ik zijn ervan overtuigd dat het Amerikaanse volk vertrouwen moet hebben in het Hooggerechtshof. Toch is er vandaag de dag sprake van een duidelijke vertrouwenscrisis bij het Hooggerechtshof, omdat de eerlijkheid ervan in twijfel wordt getrokken na talloze ethische schandalen en de ene beslissing na de andere waarbij lang bestaande precedenten worden vernietigd

Daarom roepen president Biden en ik het Congres op om belangrijke hervormingen door te voeren – van het opleggen van termijnen voor de actieve dienst van rechters tot het verplichten van rechters om te voldoen aan bindende ethische regels, net als elke andere federale rechter. En tot slot mag in onze democratie niemand boven de wet staan. We moeten er dus ook voor zorgen dat geen enkele voormalige president immuniteit krijgt voor misdaden die hij in het Witte Huis heeft begaan

Deze populaire hervormingen zullen helpen om het vertrouwen in het Hof te herstellen, onze democratie te versterken en ervoor te zorgen dat niemand boven de wet staat.”

Vrijheidslievende strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

[embedded content]

Originele artikel hieronder:

Joe Biden zegt dat hij een beroep zal doen op het Congres met een reeks substantiële hervormingen gericht op het Hooggerechtshof, terwijl hij een standpunt inneemt over termijnen, een gedragscode en grenzen aan de presidentiële immuniteit, volgens zijn opiniestuk in The Washington Post.

Washington Post Screenshot

Biden zal deze voorgestelde initiatieven toelichten tijdens een toespraak op maandag in de LBJ Presidential Library, ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de Civil Rights Act, aldus de ambtenaar. De president heeft zijn hervormingsaspiraties ook uiteengezet in een redactioneel artikel dat maandagochtend is gepubliceerd.

Biden sprak over zijn uitgebreide ervaring met het Hooggerechtshof en benadrukte zijn betrokkenheid bij talrijke nominaties toen hij diende als Amerikaans senator en als vicepresident. “Wat er nu gebeurt is niet normaal en het ondermijnt het vertrouwen van het publiek in de beslissingen van het hof, inclusief de beslissingen die persoonlijke vrijheden beïnvloeden. We staan nu in een breuk,” benadrukte hij in het opiniestuk, gepubliceerd in de Washington Post.

Vanuit de Briefingroom van het Witte Huis Fact Sheet:

White House Briefing Room Screenshot

De door Biden voorgestelde hervormingen zouden een einde maken aan de immuniteit die voormalige presidenten genoten voor misdaden die zij tijdens hun ambtstermijn hebben gepleegd.

In verband met het Hooggerechtshof streeft Biden naar een ambtstermijn van 18 jaar voor rechters, zodat eens in de twee jaar nieuwe rechters kunnen worden benoemd.

De president pleit ook voor een nieuwe gedragscode voor het Hooggerechtshof, waarin van rechters wordt geëist dat ze geschenken bekendmaken, zich onthouden van openbare politieke activiteiten en zich terugtrekken uit zaken waarin sprake is van financiële of andere belangenconflicten waarbij zijzelf of hun echtgenoten betrokken zijn.

Een functionaris van het Witte Huis verklaarde dat president Biden en vicepresident Harris graag willen samenwerken met het Congres en de waarborgen van de democratie willen versterken door het vertrouwen in het Hooggerechtshof te herstellen, misbruik van presidentiële macht te voorkomen en het Amerikaanse volk mondiger te maken.

Deze opiniepeiling markeert de meest substantiële politieke stap van president Biden sinds zijn recente aankondiging zich terug te trekken uit de presidentsrace van 2024 eerder deze maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....