Foto: Jakob Tscharntke (Videostill Odysee/efk riedlingen)

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!

Beelden van een opzienbarende preek die dominee Jakob Tscharntke uit het Duitse Riedlingen op 26 februari vorig jaar hield, gaan momenteel rond op sociale media.

Hij zei dat hij die ochtend had gelezen dat er op dat moment een oversterfte van 37 procent was in Duitsland. Daarmee is het één van de zwaarst getroffen landen in Europa, aldus Tscharntke. Over de oorzaak valt te speculeren, voegde hij toe.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/07/dominee-geschokt-na-bezoek-aan-begraafplaats-ik-heb-zoiets-nog-nooit-meegemaakt-het-lijkt-wel-oorlog-1.png

(Video verwijderd? Klik hier…)

Het lijkt wel oorlog

Korte tijd voor de dienst was hij op de begraafplaats van Riedlingen geweest en wat hem opviel waren de nieuwe graven die er de twee jaar daarvoor bij waren gekomen. Waarschijnlijk zul je op elke willekeurige begraafplaats hetzelfde zien, zei de dominee. “Het lijkt wel oorlog.”

“Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt,” zei Tscharntke, die op dat moment al bijna 40 in dienst was. “Elk jaar zijn er begrafenissen, maar ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Het lijkt wel oorlog.”

Wereldregering

Volgens website Our World in Data piekte de oversterfte in Duitsland eind 2022 op maar liefst 54 procent. In coronajaar 2020 was de oversterfte lang niet zo hoog.

Tijdens zijn preek zei hij ook dat de elites mogelijk een buitenaardse invasie in scène zullen zetten met Project Blue Beam om een wereldregering in het zadel te helpen. Hij ging verder in op de corona-aanpak, Israël en Wernher von Braun.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....