© REUTERS

De Spaanse mededingingsautoriteit (CNMC) heeft de reisboekingssite Booking.com dinsdag een boete van 413 miljoen euro opgelegd. De website wordt ervan beschuldigd misbruik te hebben gemaakt van zijn dominante positie, ten koste van Spaanse hotels en reisorganisaties.

Bron: BELGA

Vandaag om 13:26

De Nederlandse website Booking.com heeft zich sinds 1 januari 2019 schuldig gemaakt aan “misbruik van zijn dominante positie”, zo staat in de verklaring van de concurrentiewaakhond. Dat gebeurde onder meer door “oneerlijke handelsvoorwaarden op te leggen aan hotels in Spanje die gebruikmaken van de diensten” van het boekingsplatform. Zo zouden binnenlandse hotelgroepen niet onder de prijs mogen zakken die op Booking.com wordt aangeboden.

Daarnaast heeft Booking.com via zijn machtspositie ook andere bedrijven verhinderd om de markt te betreden of om uit te breiden, zo staat nog in de mededeling.

De concurrentiewaakhond had in februari al aangekondigd dat het bedrijf zich mag verwachten aan een boete. Het bedrag had zelfs hoger kunnen oplopen, tot zowat 490 miljoen euro.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....