Een “introvert” die “zelden buiten kwam”. Dat vertellen buurtbewoners in de Britse kranten over de 17-jarige die drie kinderen doodde tijdens een steekpartij op een danskamp. “Zijn ouders hadden het moeilijk om hier hun leven op te bouwen.”

Tom Le Bacq en Thierry Goeman

Gisteren om 18:39

Een steekpartij maandagmiddag in de Britse kustplaats Southport heeft al aan drie kinderen het leven gekost. Bebe (6) en Elsie (7) overleden ter plaatse in de dansschool waar een kampje met als thema “Taylor Swift” plaatsvond. Alice (9) overleed de dag nadien. Alle drie waren ze grote Swift-fans.

Nog acht andere kinderen liepen steekwonden op tijdens de vreselijke mesaanval, vijf van hen waren dinsdagavond nog in kritieke toestand. Twee volwassenen zijn ook nog kritiek nadat ze eveneens gewond geraakten tijdens de aanval. (Lees verder onder de foto)

© Getty Images

Een jongeman van 17 is opgepakt als verdachte, hij werd ook al verhoord door de politie. Hij woonde in Banks, net buiten Southport, samen met zijn ouders. Wat de tiener bezielde om zo’n gruwelijke aanval te beramen, is op dit moment nog onduidelijk.

Getuigen zeiden dat hij met een taxi ter plaatse kwam aan de plaats waar het danskamp plaatsvond. Hij zou een pull met kap gedragen hebben, en een gezichtsmasker. Daarna zou hij het gebouw van de dansles zijn binnengegaan en nietsontziend kinderen zijn beginnen neer te steken.

LEES OOK. Kinderen naar nooduitgangen sturen en opsluiten op toilet: heldendaden van leraressen tijdens steekpartij konden veel erger voorkomen

Over de verdachte is alleen bekend dat hij geboren is in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Daar woonde hij elf jaar. De politie vroeg dinsdag uitdrukkelijk om niet verder te speculeren over de identiteit en details van de zaak, omdat het onderzoek nog loopt. Politie en justitie mogen bij wet ook de identiteit niet bekendmaken van verdachten die nog niet meerderjarig zijn.

Alice (9), Elsie (7) en Bebe (6) overleefden de aanval niet.© AFP

Grondig fout

Britse kranten die de regio bezochten waar de dader opgroeide, hoorden van buurtbewoners dat het om een “stille en verlegen jongen” gaat, die niet veel buiten kwam. “Er is duidelijk iets grondig fout gelopen met deze jonge man. Het is zo’n shock, zoiets vreselijks wat er gebeurd is”, zegt de man die nu in hun voormalige huis woont.

LEES OOK. Taylor Swift reageert op steekpartij in Engelse dansworkshop in thema Swift: “Ik ben volledig in shock”

“Zijn ouders waren een gewoon koppel, die het niet makkelijk hadden om hier hun leven op te bouwen”, zegt hun toenmalige buurman. De ouders van de dader zijn afkomstig van Rwanda en hadden zich in het Verenigd Koninkrijk gevestigd. Na hun verhuizing van Cardiff naar Banks had de vader werk gevonden in een taxibedrijf. Het was met dat taxibedrijf dat de dader zijn rit maakte naar de dansschool.

© AP

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....