Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) betreurt het vandalisme.© Thijs Pattyn/if

Poperinge

Een boom in het stadspark van Poperinge lijkt verloren nadat een stuk van de stam ontschorst werd. De stad deed aangifte bij de politie, laat camerabeelden onderzoeken en doet een oproep.

Thijs Pattyn

In het stadspark van Poperinge is een es ernstig beschadigd. “Een groot deel van de schors is verwijderd, wat de boom belemmert in het transporteren van water en voedingsstoffen. Hierdoor zal de boom waarschijnlijk afsterven. Zeker nu, met de hoge temperaturen, hebben we de verkoelende werking van onze bomen hard nodig. Laten we samen zorgen dragen voor ons stadspark en groen”, aldus de stad die een oproep lanceert. “Zag jij iets gebeuren of wil je iets melden? Gebruik ons meldingsformulier: www.poperinge.be/melding.”

Camera’s

“We hebben aangifte gedaan bij de politie”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). “Op een aantal plaatsen in het park hangen camera’s. De beelden zullen bekeken moeten worden. En zelfs al zijn er camera’s, je hebt altijd wat geluk nodig door het weer, duisternis, herkenbaarheid, locatie…”

LEES OOK. Beruchte boomviller slaat weer toe in speelbos: “Sommige bomen zullen dit niet overleven”

De burgervader betreurt het incident. “Doodjammer allemaal, wat heb je hieraan? Zinloos vandalisme. De boom is normaal gezien verloren. We gaan de boom nog behandelen en proberen te redden in eerste instantie.”

Elders in de Westhoek kreeg ook Houthulst al te maken met bomenvandalisme waarbij stammen ontschorst worden.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....