Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

Ondanks de recente toestroom van westerse wapens, waaronder de eerste F-16’s, boeken Russische troepen grote terreinwinst in de Donbas, met name in de regio ten westen van Avdiivka, melden diverse media.

Oekraïense troepen zijn omsingeld bij Pokrovsk, waar de Russen de plaats Novoselivka Persha hebben ingenomen. Ze hebben daarnaast een reeks tactische successen geboekt in Charkiv.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/07/rusland-staat-op-het-punt-heel-donetsk-in-te-nemen-na-meerdere-doorbraken-langs-verzwakte-oekraiense-linies-1.png

Een Oekraïense bataljonscommandant zei dat het Oekraïense leger het moeilijk heeft. “Ze staan bijna op het punt de regio Donetsk te veroveren.”

Rap tempo

Rusland pikt verzwakte en slecht georganiseerde Oekraïense eenheden er tussenuit, om in rap tempo door de frontlinies te breken.

De New York Times schrijft dat Russische troepen slechts enkele kilometers verwijderd zijn van de stad Pokrovsk. De krant baseert zich daarbij op gevechts- en satellietbeelden.

Onafgebroken

Militaire analisten zeggen dat Moskou steeds beter in staat is om te profiteren van gaten in de Oekraïense verdedigingslinies. Terwijl het Oekraïense leger geplaagd wordt door tekorten aan mankracht, voeren de Russen onafgebroken aanvallen uit langs het 1000 kilometer lange front.

Maandag kondigde Duitsland aan dat het Oekraïne acht Leopard 1A5-tanks (uit de jaren tachtig), munitie en ander materieel heeft gestuurd.

[ZeroHedge]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....