Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!

Twee boksers die op het WK vorig jaar zijn gediskwalificeerd na een geslachtstest, mogen bij de Olympische Spelen in Parijs meedoen bij de vrouwen. Het gaat om de transgenders Imane Khelif uit Algerije en Lin Yu-ting uit Taiwan.

Intussen gaan beelden van een wedstrijd twee jaar geleden in Mexico viraal. Brianda Tamara Cruz Sandoval werd toen in de finale van het Golden Belt-toernooi als boksbal gebruikt door Khelif. “Godzijdank kwam ik die dag veilig uit de ring,” zei Cruz later.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/07/deze-2-heren-mogen-op-de-woke-games-in-parijs-vrouwen-in-elkaar-rossen-dit-is-waar-die-doorgeslagen-woke-gekte-toe-leidt.gif
https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/07/deze-2-heren-mogen-op-de-woke-games-in-parijs-vrouwen-in-elkaar-rossen-dit-is-waar-die-doorgeslagen-woke-gekte-toe-leidt-1.png

Veel mensen hebben op sociale media hun verontwaardiging geuit.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Geheel ‘legaal’ fors toetakelen

“Dit is dus waar die doorgeslagen woke-gekte toe leidt,” zegt FVD-fractiemedewerker Annelies Strikkers. “Een geboren man (met zichtbare mannelijke kenmerken) die ongehinderd een vrouw in elkaar kan rossen op de Olympische Spelen. Vrouwenrechten kunnen zo de prullenbak in ten behoeve van het ‘woke deugen’.”

Donderdag mag Khelif een vrouw in elkaar rossen in de ring, aldus Strikkers, die niet kan begrijpen dat mannen, die fysiek veel sterker zijn dan vrouwen in dezelfde gewichtsklasse, mogen deelnemen aan een vrouwencompetitie boksen. “Zij kunnen dus vrouwen geheel ‘legaal’ fors toetakelen.”

Minachting

“Een aantasting van de Olympische gedachte,” vindt opleider van coaches en psychiaters Caroline Franssen. “Minachting voor vrouwen en hun veiligheid.”

Het Vlaamse parlementslid Bart Van Opstal merkt op: “Het vrouwenboksen gaat nu ook van start. Deze twee heren zijn favoriet voor goud. Nadat ze eerder uit het WK zijn geweerd, omdat het gewoon venten zijn, mogen ze op de Woke Games in Parijs wel gewoon wat vrouwen in mekaar rossen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....