De dieven werden betrapt in Maasmechelen Village.© JEFFREY GAENS

Maasmechelen

Drie winkeldieven zijn vrijdag op heterdaad betrapt in Maasmechelen Village. Ze bleken voor ruim 5.000 euro aan kledij gestolen te hebben. De twee vrouwen en man zitten in de gevangenis.

Olivier Simons

Het trio werd betrapt door het securityteam. Dat kon hun doen en laten volgen via de camerabewaking en eigen waarnemingen. De twee vrouwen van 41 en 19 jaar oud en de 20-jarige man waren betrokken bij verschillende winkeldiefstallen. De politie Lanaken-Maasmechelen werd opgeroepen en kwam de verdachten arresteren. Bij de doorzoeking van hun voertuig werd een grote buit gestolen kledij gevonden, goed voor een waarde van ruim 5.000 euro. De kleren werden teruggegeven aan de winkels.

Na hun verhoor werden de drie verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Die bevestigde hun aanhouding en liet hen overbrengen naar de gevangenissen van Hasselt en Lantin. De politie Lanaken-Maasmechelen benadrukt dat ze adequaat optreden bij winkeldiefstallen om het risico voor de uitbaters te minimaliseren en de shopervaring van klanten te verbeteren.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....