Help mee door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

Organisatie Oekraïens Huis in Rotterdam heeft afgelopen week een evenement geannuleerd waar een zeer omstreden Oekraïens bataljon te gast zou zijn. In een verklaring liet de organisatie weten dit te doen vanwege ‘recente ontwikkelingen en negatieve media-aandacht’.

In de Rotterdamse gemeenteraad had partij Denk al vragen gesteld over de komst van het bataljon. Fractievoorzitter Serkan Soytekin sprak van de komst van het ‘nazi Azov bataljon naar Rotterdam’.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/07/burgemeester-halsema-laat-oekraiense-nazis-gewoon-demonstreren-op-de-dam-weer-een-schande-voor-nederland.gif
https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/07/burgemeester-halsema-laat-oekraiense-nazis-gewoon-demonstreren-op-de-dam-weer-een-schande-voor-nederland-1.png

De militairen van de brigade, die voortkomt uit het openlijk nazistische Azovbataljon, houden een Europese tour in negen steden. De bijeenkomst in Nederland ging dus niet door. Ook in Brussel en Hamburg zorgde de komst van de brigade voor onrust.

Haaks

Nadat het evenement in Rotterdam was geannuleerd, liet burgemeester van Amsterdam Femke Halsema leden van de gevechtseenheid gewoon op de Dam demonstreren, weet journalist Sonja van den Ende.

“Dat betekent dat de neonazistische fascistische groep Nederland mocht binnenkomen, wat natuurlijk haaks staat op het propagandabeleid van de Nederlandse overheid en de gemeente Amsterdam, die hoog vanaf de toren schreeuwen over hoe erg antisemitisme wel niet is,” schrijft Van den Ende op haar website.

Ironisch genoeg mocht de Britse spreker en auteur David Icke niet naar Nederland komen omdat hij ‘beschuldigd wordt van antisemitisme’.

De journalist is zelf getuige geweest van de misdaden van deze brigade en de rest van het Azovbataljon in de stad Marioepol, en eerder in Odessa. “Het waren nazi’s, ze brachten de Hitlergroet en hun symbolen waren duidelijk!” benadrukt ze.

Het zijn gewoon nazi’s

“Hoe de Nederlandse en westerse pers het ook proberen te verbloemen, het zijn gewoon nazi’s. Het Westen, de media en de regeringen zeiden dit tot 2019 ook, maar na de speciale militaire operatie werd dat netjes terzijde geschoven en waren het geen nazi’s meer, maar gewoon soldaten en beschermd door de NAVO.”

Weer een schande voor Nederland en nu ook voor Amsterdam, aldus Van den Ende. “Nu laten ze nazi’s demonstreren in hun stad en zelfs bij het monument op de Dam. Een regelrechte belediging, zou je denken, voor de nabestaanden en slachtoffers van de Holocaust.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Een gedachte over “Burgemeester Halsema ‘laat Oekraïense nazi’s gewoon demonstreren’ op de Dam: ‘Weer een schande voor Nederland’.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....