Volgens het Italiaanse persbureau Ansa moest de RAI woensdagavond verschillende programma’s en opnames opschorten omdat het vuur en de verstikkende rook gevaarlijk dicht bij het omroepgebouw kwamen. Zo werd Estate in direct met Nunzia De Girolamo en Gianluca Semprini in extremis geschrapt.

(Lees verder onder de foto)

© EPA-EFE

Presentator Nunzia De Girolamo deelde het nieuws van de evacuatie op Instagram: “We verlaten de studio. De brand in Monte Mario is ernstig, we zien jullie morgen terug.”

(Lees veder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Luide knallen

Even was er ook paniek omdat er explosies te horen waren. Maar die werden veroorzaakt door voertuigen die vuur vatten en uiteindelijk ontploften. Dat zorgde ook voor een dikke zwarte rookpluim die in de stad te zien was.

“Het leken wel bombardementen, die luide knallen”, zegt een buurtbewoner die met zijn honden en katten de straat op vluchtte. Want meerdere huizen in de buurt, op een paar kilometer ten noorden van Vaticaanstad, werden ook bedreigd.

(Lees verder onder de foto)

© EPA-EFE

De brandweer kwam massaal ter plaatse en zette zelfs helikopters en een blusvliegtuigje in omdat het vuur zich door de hevige wind verspreidde naar het Zodiac-terras, waar het INAF-astronomisch observatorium werd bedreigd.

Hitte en droogte

“De brand is blijkbaar ontstaan ​​tijdens het koken in een illegaal kamp op de hellingen van de Monte Mario-heuvel”, zegt burgemeester van Rome Roberto Gualtieri. De vlammen werden aangewakkerd door hoge temperaturen en wind. In Rome is het al dagen 35 graden en meer en wordt meerdere keren per dag gewaarschuwd voor natuurbranden als gevolg van de hitte en de droogte.

(Lees verder onder de foto)

© AP

Een buurtbewoner zei tegen een journalist van de RAI dat hij gezien heeft dat er een vuurtje werd gemaakt dat aangewakkerd werd met brandstof of een brandversneller. Binnen de kortste keren, zegt hij, stond de ganse omgeving in brand en sloegen de vlammen meters hoog de lucht in. Of er sprake was van brandstichting, zal zeker onderzocht worden, zegt een woordvoerder van de brandweer.

(Lees verder onder de foto)

© EPA-EFE

Het parket van Rome is al een onderzoek gestart en vraagt onder meer camerabeelden uit de omgeving op. Woensdagavond was het vuur grotendeels onder controle, maar er zal nog gans de nacht nageblust worden.

Burgemeester Roberto Gualtieri bevestigde intussen dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....