Er is toch niets lekkerder dan om in de zomer met prachtig weer in de tuin te vertoeven? BBQen, een ronddobberen in een zwembadje als je er plek voor hebt of een heerlijke zonnen op je loungeset. Maar als er overal onkruid tussen de tegels omhoog kruipt en het gras tot je knieën staat, dan is het toch een stuk lastiger om te ontspannen en wellicht tijd om een grasmaaier kopen niet te lang uit te stellen. Ook in de zomer zal je dus een paar keer aan de slag moeten in de tuin. Wat je precies te doen staat, leggen we je hieronder uit.

Onderhoud in de zomermaanden

Ook wanneer je in de zomermaanden regelmatig wat tuiniert dan zal je tuin je rijkelijk belonen. Hieronder een lijst met wat tips die handig zijn voor wat onderhoud deze zomer:

  • a]:text-primary dark:[&>a]:text-primaryDark [&>a]:underline”>Zie je onkruid? Haal het meteen weg, dit scheelt je namelijk uren werk op je knieën. 
  • a]:text-primary dark:[&>a]:text-primaryDark [&>a]:underline”>Haal uitgebloeide bloemen weg. Je tuin knapt ervan op en soms komt er nog een bloeiperiode achteraan. 
  • a]:text-primary dark:[&>a]:text-primaryDark [&>a]:underline”>Maai het gras wanneer het warm en droog is niet te kort om verkleuring en verbranding te voorkomen. Ga het liefst aan het einde van de dag als de zon niet meer vol op het gras staat met je grasmaaier over je tuin heen. 
  • a]:text-primary dark:[&>a]:text-primaryDark [&>a]:underline”>Heb je planten in kuipen en potten? Geef ze dan tijdens de warme dagen wat extra aandacht door de ze wanneer nodig twee keer per dag water te geven. Vergeet ook niet de potten boven je hoofd, want die drogen sneller uit. Tot september kun je je planten in bakken ook wat vloeibare mest geven. 

Lekker plukken!

Heb je een moestuin, dan weet je dat er genoeg te doen is tijdens de zomermaanden. Het is dan namelijk oogsttijd! Ideaal om tijdens de BBQ ook te genieten van courgettes, paprika, tomaten, verse kruiden en meer uit eigen tuin.

Maak de tuin vakantie klaar!

Ga je deze zomer nog een paar weken op vakantie zorg er dan voor dat je de dag voor vertrek nog een keer je gras maait en zet de planten in potten in de schaduw. Vraag hiernaast iemand om je planten water te komen geven. Maak desnoods een lijstje van welke bloemen en groenten geplukt kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....