Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

Profvoetballer Wout Weghorst is bezig met het opzetten van een holistische school in Twente. Hij is bestuurslid van de stichting Heel Wijs, die niet achter het huidige onderwijssysteem staat. Toetsen en cijfers werken volgens de stichting alleen maar nadelig voor kinderen.

Doordat de prestatiedruk heel hoog ligt, vallen heel veel leerlingen en leerkrachten uit, zegt oprichter van Heel Wijs Ilse Gooren tegen Tubantia. “Van de overheid moeten ze aan het curriculum voldoen. Wij vinden dat niet passend.”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/08/profvoetballer-wout-weghorst-start-holistische-school-zonder-docenten-en-toetsen-ik-vind-dit-dus-echt-te-gek-jij.gif
https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/08/profvoetballer-wout-weghorst-start-holistische-school-zonder-docenten-en-toetsen-ik-vind-dit-dus-echt-te-gek-jij-1.png

Weghorst wil een school zonder toetsen en huiswerk, met coaches in plaats van docenten en veel buitenschools leren. De nadruk ligt daarbij op de natuur, verbinden, zelfontwikkeling en zelfredzaamheid. “De natuur heeft een positief effect op kinderen, ze worden minder snel ziek, ze slapen beter en het is goed voor de ontwikkeling.”

[embedded content]
Ontschoold van het reguliere onderwijs

Tijdens een workshop worden ouders ‘ontschoold’ van het reguliere onderwijs en de kijk van de huidige maatschappij op het onderwijs, valt te lezen op de website van Heel Wijs, waar zich een team van ervaren professionals bij heeft aangesloten.

Weghorst ziet het als zijn missie om een holistische benadering in het onderwijs te integreren, ‘waarbij kinderen op een speelse manier hun unieke talenten kunnen ontdekken’.

Als de plannen van de ongevaccineerde Weghorst worden goedgekeurd, starten ook elders in het land holistische scholen.

‘Ik vind dit dus echt te gek’

Het holistische onderwijs van Heel Wijs legt de nadruk op gezonde, biologische voeding, ontspanning en innerlijke rust. “We geloven sterk in de invloed van gezonde voeding op de energie, concentratie en stemming van kinderen.”

Zanger Tim Douwsma reageert: “Ik vind dit dus echt te gek! Jij?”

In coronatijd veroorzaakte Weghorst nogal wat commotie nadat hij op Instagram had geschreven: “Stel je voor, er is een vaccin dat zo veilig is dat je bedreigd moet worden om het te nemen. Tegen een ziekte die zo dodelijk is dat je getest moet worden om te weten dat je het hebt.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
13
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....