© AP

Aanhangers en familieleden van de Iraanse vrouwenrechtenactiviste Narges Mohammadi maken zich zorgen over haar gezondheid. De vrouw, die vorig jaar de Nobelprijs voor de Vrede won, zit sinds november 2021 in de gevangenis in Teheran.

Bron: BELGA

Vandaag om 17:01

De aanhangers van Narges Mohammadi konden medische resultaten inkijken en die zouden “een zorgwekkende verslechtering van haar gezondheid laten zien als gevolg van cardiovasculaire risico’s, gastro-intestinale complicaties en een hernia”.

Mohammadi zou tijdens haar detentie verschillende keren in het ziekenhuis zijn opgenomen en kreeg onder meer een stent.

De activiste zou ook kampen met aan verwondingen aan haar maag en slokdarm. De Free Narges-coalitie dringt er bij de Iraanse autoriteiten op aan om Mohammadi onmiddellijk vrij te laten en haar toegang te geven tot de juiste medische behandeling.

De 52-jarige Mohammadi werd de voorbije 25 jaar al talloze keren veroordeeld voor haar strijd tegen de verplichte hoofddoek en de doodstraf. Ze werd in 2016 tot 16 jaar cel veroordeeld omdat ze een mensenrechtenorganisatie had opgericht die campagne voerde voor een afschaffing van de doodstraf.

In 2020 werd ze vrijgelaten, maar een jaar later belandde ze dus weer in de gevangenis.

LEES OOK. Nobelprijswinnares Narges Mohammadi opnieuw veroordeeld door Iraanse gerecht

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....