Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

De eerste F-16’s zijn aangekomen in Oekraïne. Het zou gaan om een klein aantal door westerse landen geleverde toestellen.

Nederland, Noorwegen, Denemarken en België hebben aan Oekraïne meer dan 60 gevechtsvliegtuigen beloofd. Uit welk land de geleverde toestellen komen, is vanwege de ‘operationele veiligheid’ niet bekendgemaakt.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/08/eerste-westerse-nederlandse-f-16s-aangekomen-in-oekraine-zo-extreem-misselijkmakend.gif
https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/08/eerste-westerse-nederlandse-f-16s-aangekomen-in-oekraine-zo-extreem-misselijkmakend-1.png

Oekraïense piloten zijn de afgelopen maanden opgeleid om de F-16’s te kunnen besturen. Nederland en Denemarken leveren ook 14 tanks, die in Duitsland zijn gekocht en opgeknapt.

Vreemd

“Dus Nederlandse burgers hebben belasting betaald om in Duitsland oorlogstuig op te knappen en in Oekraïne in te zetten tegen Rusland,” merkt hoogleraar Bob de Wit op.

“Wellicht vreemd, maar ik kan me niet herinneren dat wij ervoor gestemd hebben om in een oorlog gerommeld te worden,” zegt De Wit.

Journalist en natuurboer Marcel van Silfhout vraagt: “Zo extreem misselijkmakend, onze F-16’s, daar kun je kernwapens onder hangen. Hoe laat begint de kernoorlog?”

Oefening met tactische nucleaire wapensystemen

D66-Kamerlid Jan Paternotte deelde op sociale media het eerste beeld van een F-16 boven Oekraïne. “Een beeld van hoop voor de vrijheid!” schreef hij erbij.

Opiniemaker Ab Flipse corrigeert hem: “Een beeld van oorlog en verdriet!”

“Nu: het eerste beeld van een F-16 boven Oekraïne. Binnenkort: het eerste beeld van een F-16 op de grond in Oekraïne,” vult neuroloog Jan Bonte aan.

Op dezelfde dag dat Oekraïne de eerste F-16’s kreeg, hield Rusland de derde oefening op rij met tactische nucleaire wapensystemen. De oefening draaide om de laatste stap voor de concrete inzet ervan.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

3.8
15
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....