© rr

Of je nu in eigen land blijft of met de auto op vakantie gaat naar het buitenland, volgende week let je best nog meer dan anders op je snelheid. In België, maar ook in de rest van Europa wordt extra gecontroleerd op snelheid in het verkeer.

Thierry Goeman

De actie ‘speed’ gaat uit van Roadpol, een samenwerkingsverband tussen Europese politiekorpsen. Van 5 tot 11 augustus wordt er extra gecontroleerd. Ook bij ons.

“Roadpol organiseert volgende week inderdaad een actieweek ‘speed’, waarbij ze aan de verschillende Europese politiediensten vragen om een verhoogde aandacht te hebben voor snelheidsinbreuken”, bevestigt Jana Verdegem van de Federale Politie.

“De Federale Wegpolitie zal tijdens die week inzetten op snelheidscontroles, dit zowel tijdens de regulier geplande patrouilles als door de mobiele flitsers en natuurlijk zijn er al de vaste palen en trajectcontroles. Er wordt tijdens deze controleweek dus extra uitgekeken naar snelheid, maar het is niet zo dat er overal in het land extra ploegen worden ingezet specifiek voor deze actie”, klinkt het.

‘Speed’ mag, zegt Jana Verdegem, voor alle duidelijkheid niet verward worden met de halfjaarlijkse Flitsmarathons. Die worden twee keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar, waarbij de Federale Wegpolitie en lokale politiezones 24 uur lang intensief controleren op snelheidsovertredingen.

De volgende Flitsmarathon in ons land is normaal in de maand november gepland en zal vooraf aangekondigd worden.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....