Werken in een industriële omgeving kan een ongelooflijk lonende en opwindende ervaring zijn. Het kan ook ongelooflijk gevaarlijk zijn als je niet de juiste veiligheidsmaatregelen neemt. Volg hier een cursus om te leren hoe je de veiligheid op de werkvloer beschermt. Gebruik ook de volgende tips!

Draag persoonlijke beschermingsmiddelen 

Persoonlijke beschermingsmiddelen of PBM zijn essentieel om veilig te blijven op het werk. Handschoenen, helmen, brillen, gehoorbescherming en lichaamsbescherming kunnen ernstig letsel voorkomen in de meeste omgevingen. Noodzakelijke PBM’s variëren van baan tot baan, maar moeten beschermen tegen fysieke, elektrische, hitte-, chemische, biologische gevaren en door de lucht verspreide materiaalgevaren.

Gebruik tools op de juiste manier

Onjuist gebruik van gereedschappen en machines kan verschillende dingen betekenen, waaronder: het verkeerde gereedschap gebruiken voor een taak, niet weten hoe je een machine correct gebruikt of zware machines en gereedschappen gebruiken zonder de juiste training. Voordat je een machine of gereedschap op het werk gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je de juiste procedures en veiligheidstrainingen hebt gevolgd. Als je niet weet hoe je iets moet gebruiken of je voelt je er niet prettig bij, gebruik het dan niet!

Wees je bewust van je omgeving

Het is belangrijk om alle gevaren op je werkplek te kennen om veilig te blijven. Je moet op je hoede zijn voor potentieel gevaarlijke situaties of bewegende machines. Zelfs als het gebied veilig lijkt, moet je constant scannen, want er kunnen zich op elk moment gevaren voordoen.

Neem regelmatig pauzes

Pauzes nemen helpt je alert en gefocust te blijven. Lange periodes zonder goede pauzes vergroten de kans op ongelukken en verminderen alertheid en concentratie. Het kan ook de productiviteit verminderen. Als je niet regelmatig pauzes krijgt, praat dan met je manager.

Verminder stress

Stress op de werkplek kan bestaan ​​uit lange werkdagen, zware werklasten, conflicten met collega’s en/of ongepaste of gevaarlijke werkomstandigheden. Dit soort problemen kan leiden tot afleiding of haast. Als je een van deze problemen ervaart, kun je het beste met je manager praten.

Volg de juiste procedures

Snelkoppelingen lijken misschien een goed idee om tijd te besparen, maar als je de juiste procedures niet volgt, is de kans groter dat je iets verkeerd doet. Een taak verkeerd uitvoeren kan direct of in de toekomst tot verwondingen leiden en kan je bedrijf tijd en geld kosten.  

Wees alert en wakker

Goed uitgerust zijn vermindert de kans op ongelukken, verbetert de concentratie en fijne motoriek. Uitgeput zijn op het werk veroorzaakt slordigheid, wat zowel jou als je collega’s kan verwonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....