© fvv

Het is opletten geblazen voor mist, op vrijdagochtend. Zo meldt het KMI. Na het optrekken van het ochtendgrijs is het vooral warm met een kans op buien.

Bron: BELGA

Het KMI waarschuwt voor mist vrijdagochtend, met zichtbaarheden van soms minder dan 200 meter. Hierdoor kan het zicht beperkt zijn. Na het optrekken van het ochtendgrijs krijgen weeen afwisseling van opklaringen en stapelwolken. In de namiddag kunnen deze laatste zich in het binnenland en vooral in Wallonië ontwikkelen tot enkele stevige lokale buien. Er is daarbij dan zelfs kans op onweer. De maxima liggen tussen 22 en 24 graden op de Ardense hoogten en aan zee en tussen 25 en 28 graden elders.

Vrijdagavond doven de laatste buitjes uit en wordt het overal droog met brede opklaringen. Later in de nacht kunnen er in sommige regio’s lage wolken gevormd worden.

Zaterdag wisselen opklaringen af met zwaarbewolkte perioden. Er kan links of rechts een spatje regen vallen. Op het einde van de dag vergroot in het uiterste westen de kans op buien. In de loop van de avond en nacht breidt de buienkans zich dan uit naar de rest van het land. De maxima liggen rond 19 graden in de Hoge Venen, rond 21 graden aan zee en rond 23 of 24 graden in de centrale regio’s van ons land.

Zondagochtend is er veel bewolking met nog regen of buien in het noordoosten en het oosten van het land. In het westen en het zuidwesten is het droog met enkel hoge bewolking. De neerslag trekt weg naar het oosten en we krijgen overal een afwisseling van zon en wolken. De maxima liggen tussen 18 graden op de Ardense hoogten en 23 graden in de Kempen.

Maandag wordt het vrij zonnig met enkele stapelwolken in de namiddag. De maxima liggen tussen 21 graden in de hoge Ardennen en 26 graden in het centrum.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....