Het zwaar ongeval gebeurde vlak achter de oprit Park Midden-Limburg richting Nederland.© Chris Nelis

Houthalen-Helchteren/Genk

Op de E314 richting Nederland is vrijdagnacht een zwaar ongeval gebeurd ter hoogte van de oprit Park Midden-Limburg. Daarbij is een vrouw zwaargewond geraakt. De hulpdiensten rukten massaal uit en de snelweg werd de hele nacht volledig afgesloten.

Chris Nelis/Olivier Simons

Het ongeval gebeurde vlak achter de oprit Park Midden-Limburg, op de grens van Houthalen-Helchteren en Genk. De brandweer Oost-Limburg kreeg rond 00.40 uur eerst een oproep binnen van een bevrijding en daarna van een voertuigbrand, en rukte met de grote middelen uit. Er bleek geen sprake te zijn van geknelden of een brand. Maar een bestuurster was wel zwaargewond geraakt.

Volgens de eerste info zou de vrouw zijn stilgevallen op de E314. Ze stapte uit haar wagen, maar op dat moment botste een ander voertuig met een grote slag achterop haar auto. Daarbij werd ook de uitgestapte vrouw geraakt. Ze werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De andere bestuurster was er volgens de eerste info fysiek minder erg aan toe, maar ze was wel zwaar onder de indruk. De ravage op de E314 was enorm. De aangereden wagen stond 100 meter van de plaats van het ongeval.

Door het ongeval werd de E314 de hele nacht volledig afgesloten. Het verkeer moest de snelweg verlaten via de afrit Park Midden-Limburg, werd omgeleid door Genk en kon uiteindelijk de oprit Genk-Centrum nemen. Rond 6 uur had de brandweer de weg gereinigd en kon de weg weer worden vrijgemaakt.

© Chris Nelis

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....