De Olympische Spelen zijn werkelijk de meest ranzige Spelen ooit. Het is werkelijk niet om aan te zien. Het begon er een paar maanden geleden mee dat de Spelen werden opgedragen aan de ‘Griekse god Apollo.’ Ze deden zelfs een hele ceremonie. Uiteindelijk ging die gekkigheid verder bij de Openingsceremonie, toen Griekse goden ons door de strot geduwd werden en het christelijke geloof belachelijk werd gemaakt. Zo werd het Laatste Avondmaal op vreselijke wijze bespot.
Miles Bridges on Algerian boxer Imane Khelif 😳
“He should be banned from the Olympics. No dude should hit a female. This man came into the women’s league to humiliate and beat up women. It’s unacceptable.”
In Khelifs geval is het blijkbaar zo dat hij in zijn puberteit op duidelijke mannelijke wijze ontwikkelde. Hij kreeg veel testosteron. Hij kreeg geen ballen in een balzak (zeggen ze), maar zijn chromosomen waren duidelijk ook die van een man… en zijn hele spierontwikkeling ook. Sterker nog, op foto’s van Khelif in zijn strakke bokspak zie je heel duidelijk een knobbel daar hangen. Je weet wel waar.
Toch mag deze Khelif het opnemen tegen vrouwen bij de Spelen. Van het IOC. Dit terwijl de IBA het Khelif verboden heeft, omdat het niet eerlijk is voor zijn tegenstandsters.
“Kan dit niet aanzien”
Kort nadat iedereen kon zien hoe Khelif de vloer aanveegde met de Italiaanse Carini kregen de IBA en het IOC mot met elkaar. De IBA vond het namelijk belachelijk dat Khelif van het IOC vrouwelijke boksers in elkaar mocht beuken. Het IOC vond dat niet Woke en dus niet lief.
The Olympics allowed a biological man, Imane Khelif, to fight as a woman despite his XY chromosomes. The end result?
“I have never been hit so hard in my life.”
Italian Olympian Angela Carini lasted 46 seconds before quitting due to how painful it was. It’s just shameful that…
“Ik begrijp niet waarom ze het vrouwenboksen kapotmaken,” zegt IBA-voorzitter Umar Kremlev. “Alleen geschikte atleten zouden de ring in mogen stappen in verband met de veiligheid. Ik kon de tranen van Carini niet aanzien.”
Het is de bedoeling dat twee in essentie gelijke atleten het tegen elkaar opnemen. Het toewijding, training, doorzettingsvermogen, en techniek moet de doorslag geven. Dat is waarom je geen bokser van 100 kilo tegen een bokser van 70 kilo zet. Die laatste is sneller, maar ook veel minder krachtig. Iedereen weet dat als je twee goed getrainde boksers, één van 100 kilo en de andere van 70 kilo, tegenover elkaar zet, dat die van 70 kilo dan finaal in elkaar geslagen wordt. Dat heeft niets meer met sport te maken.
Zo is het natuurlijk ook met Khelif en een tegenstandster als Carini. Khelif heeft veel meer testosteron dan een vrouw normaal zou hebben. Hij heeft XY-chromosomen. Dit betekent dat zijn spiermassa veel hoger is dan die van een geboren biologische vrouw. Ja, dat lees je goed. Eén van de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen is dat de spierdichtheid bij mannen groter is. Daarom zijn mannen sterker.
Een gemiddelde man van 70 kilo is veel sterker dan een gemiddelde vrouw van 70 kilo. Dat komt door de spieren die hij van nature heeft… laat staan als je beide mensen laat trainen – de man en de vrouw. Bij de vrouw zit het maximum vrij laag vergeleken met de man, ook al wegen ze hetzelfde. Het betekent gewoon dat de biologische man minder vet heeft dan zijn vrouwelijke tegenstander, en meer (en zwaardere) spieren.
Kortom, je kunt het sneu vinden voor Khelif aangezien hij er niets aan kan doen dat hij geboren is met DSD en dat ze hem als kind maar “meisje” hebben genoemd omdat ze één van de twee moesten kiezen en dat dus maar deden… Maar dat betekent niet dat hij dus in staat gesteld moet worden om échte biologische vrouwen in elkaar te slaan. Zéker niet bij de Olympische Spelen.
Juist daarom is het schitterend wat de IBA hier doet. In het Engels zeggen ze dan, put your money where your mouth is. Welnu, dat doet de IBA héél duidelijk. De boksbond vindt wat het IOC doet onacceptabel en geeft Carini de beloning waar ze recht op heeft. Heel mooi!