Echte vluchtelingen zijn mensen die in hun eigen land niet veilig zijn. Of omdat er oorlog is, of omdat er een regime zit dat mensen die niets hebben misdaad opsluit. Gek genoeg lijkt het erop dat een groot deel van de Oekraïense “oorlogvluchtelingen” in ons land, toch niet zo heel onveilig zijn. Ze gaan in de zomer namelijk doodgemakkelijk terug naar hun moederland. Om familie te zien.
De grootste krant van ons land, De Telegraaf, was erg geïnteresseerd in de internationale reizen van Oekraïense ‘vluchtelingen’ die in ons land wonen. En dus ging een journalist mee met een bus die van Amsterdam naar Oekraïne reist. In 34 uur tijd. Buslijn 088, van Amsterdam naar Charkov (!), en met tussenstops in Lviv, Dnipro en Kiev. Een ticket kost minder dan 90 euro.

De buslijn waarmee de journalist in kwestie reist is van KLR (wie kent het niet). Een andere buslijn wordt geopereerd door Flixbus. Flixbus is groter en heeft “honderdduizenden” Oekraïeners vervoerd avn ‘veilige landen’ naar Oekraïne. Voor een vakantie.

Lekker naar Charkov

Eén van de mensen die instapt is Natalia. Zij woont in Venlo. Als vluchtelingen. Ze gaat naar… Charkov. Dat is een stad bij het front. Waarom? Omdat haar ouders daar wonen. Die willen niet weg. Natalia vindt dat dom omdat het in haar ogen onveilig is. Maar blijkbaar niet zo onveilig dat ze er niet even op vakantie heen kan.

Uit onderzoek van de Internationale Organisatie blijkt dat de helft van de Oekraïense ‘vluchtelingen’ die naar Oekraïne gaat voor een kort verblijft dat doet om familie te zijn. Twintig procent gaat voor medische ingrepen. Een andere groep gaat om het eigen paspoort te vernieuwen. Dat moet blijkbaar ook – en kan blijkbaar niet via de ambassade in Nederland (?!).

Lviv is veilig én leuk!

Dan is er ook nog Julia. Julia studeerde Duitse cultuur… tot Rusland Oekraïne binnenviel. Ze woonde in Lviv, wat een veilige stad is (het ligt 1.000 kilometer van het front, hallo). Maar toch: ze was meer dan welkom in de EU. Ze komt immers uit Oekraïne en is dús zielig!

“Ik ben nu lerares Duits in Düsseldorf,” vertelt ze blij aan De Telegraaf. Daar is ze blij mee, want in eigen land kan ze bijna niets met haar diploma. Dit betekent overigens niet dat ze niet regelmatig teruggaat. Nee, ze reist maar liefst vier keer per jaar naar Lviv. Daar zitten immers veel familieleden en vrienden.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!

Als je op foto’s kijkt van de Oekraïense vluchtelingen die naar Oekraïne gaan voor vakantie zie je daar vaak op mannen op staan. Die wilden blijkbaar niet praten met De Telegraaf – of De Telegraaf wilde niet met hen praten (dit omdat Nederlanders minder sympathie hebben voor Oekraïense mannen die hun land ontvlucht zijn). Wie het weet mag het zeggen.

Wat we wél weten en dus mogen zeggen is dat het knettergestoord is dat zogenaamde “vluchtelingen” naar hun oude land op vakantie gaan! Of deze mensen zijn hun leven niet veilig in eigen land en daarom welkom in Nederland, óf deze mensen kunnen lekker vakantie vieren in Oekraïne omdat het helemaal niet veilig is, wat betekent dat ze niet welkom zijn in ons land als ‘vluchtelingen.’

Welke van de twee opties is het? En wat gaat het kabinet Schoof I hier aan doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....