Foto: Arnold Karskens (Videostill Odysee/Café Weltschmerz)

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Voorzitter van Ongehoord Nederland Arnold Karskens is op non-actief gesteld door de Raad van Toezicht van de omroep. Karskens moet zijn werkzaamheden per direct neerleggen en mag geen contact opnemen met mensen die betrokken zijn bij de omroep.

Omroep ON! zegt de stap te nemen naar aanleiding van ‘een aantal serieuze klachten vanuit de eigen organisatie over zijn functioneren’.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/08/arnold-karskens-van-omroep-on-op-non-actief-gesteld-bedreigt-mensen-per-telefoon-slaat-als-een-wilde-om-zich-heen.gif
https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/08/arnold-karskens-van-omroep-on-op-non-actief-gesteld-bedreigt-mensen-per-telefoon-slaat-als-een-wilde-om-zich-heen-1.png

Karskens schrijft op X dat er een coup tegen hem wordt gepleegd. Ook spreekt hij van ‘valse en anonieme aantijgingen’. Daar is absoluut geen sprake van, zegt de Raad van Toezicht.

Raisa Blommestijn keert terug

Volgens Karskens tolereren de ‘coupplegers’ bagatellisering van de Holocaust en staan ze racistische uitingen binnen de omroep toe. “Uiteraard kan ik mij hier niet mee verenigen.”

Raisa Blommestijn heeft bekendgemaakt dat ze terugkeert bij de omroep. Dit jaar stopte ze nadat Karskens haar had gevraagd te stoppen met het geven van haar mening op X.

“Zij hebben mij gevraagd terug te keren naar de omroep, iets dat ik heb toegezegd na de non-actiefstelling van Karskens,” reageert Blommestijn.

Brandbrief

ON!-verslaggever Jonathan Krispijn laat weten dat hij het niet eens was met haar vertrek en dat zijn verzet door Karskens de kop in werd gedrukt. “Hij liet een dossier opbouwen van mij als medewerker met schriftelijke waarschuwingen om mij te intimideren,” onthult Krispijn.

Mediadirecteur Peter Vlemmix voegt toe dat een groot gedeelte van het personeel een brandbrief heeft geschreven en niet met Karskens verder wilde. “Ook het bestuur, wij dus, niet.”

“Arnold bedreigt nu mensen per telefoon, slaat helaas als een wilde om zich heen,” zegt Vlemmix, die de situatie betreurt en het liever eerst intern had opgelost.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....