Antwerpen

Honderden mensen namen zaterdagochtend afscheid van Antwerpenaren Bart (41) en Mathias Smans (12). De jongen en zijn vader kwamen op 21 juli om het leven na een zwaar verkeersongeval in Namen. Voor de uitvaart werd een erehaag gevormd door Toyota Supra’s, Mathias’ favoriete auto, na het afscheid volgde een rouwstoet van Bergen op Zoom tot in Berendrecht.

Op 21 juli liep het op de R4 bij Sinsin (Namen) mis. De auto, met vader Bart (41), Mathias (12) Kyalo (8) en Lukaz (5), reed met hoge snelheid in op een veel langzamer rijdende tractor met hooibalen. Bart en de 12-jarige Mathias, die op de passagiersstoel vooraan zat, waren op slag dood. De broertjes Kyalo en Lukaz werden in levensgevaar met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Luik gebracht.

LEES OOK. “We gaan hen een afscheid geven om u tegen te zeggen”: Fanny verloor oudste zoontje (12) en ex-man (41) bij drama nabij Namen

Haar kinderen het tragische nieuws brengen dat hun vader en oudste broer de klap niet overleefd hadden, was “heftig”, vertelde moeder Fanny ons vorige week. “Ze vragen continu naar hun vader, hij was hun grote held. Het is enorm pijnlijk om hen te moeten zeggen dat ze hem nooit meer zullen zien.”

Ook voor haar was de afgelopen week onbeschrijfelijk zwaar. Toch houdt ze zich sterk voor haar jongens. “Ik leef met gemengde gevoelens. Enerzijds ben ik zo gelukkig dat Kyalo en Lukaz er nog zijn, maar dat ik mijn oudste zoon nooit meer kan knuffelen…” De moeder kan haar zin niet afmaken, het verdriet wordt haar te veel.

Later meer.

LEES OOK. Antwerpenaar en zoontje sterven bij dramatisch ongeval, mama waakt aan zijde van zwaargewonde kinderen: “Lukaz ligt in coma met schedelbreuk”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....