© EPA-EFE

Bij de terroristische aanslag op een hotel en strand in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn minstens 37 doden gevallen. Dat blijkt zaterdag uit een nieuwe slachtofferbalans, die de Somalische minister van Volksgezondheid heeft verspreid.

Bron: BELGA

Vandaag om 21:14

Mogelijk loopt het dodental nog verder op. Er liggen nog 64 gewonden in het ziekenhuis, elf mensen liggen op de afdeling intensieve zorg. In totaal 137 mensen met lichtere verwondingen hebben het ziekenhuis intussen verlaten, zo staat nog in de mededeling van minister van Volksgezondheid Ali Haji Adam.

De aanval begon vrijdagavond met een zelfmoordterrorist die zichzelf opblies aan de ingang van het Lido Beach hotel. De andere aanvallers voerden een bestorming op het hotel uit, maar schoten ook op mensen op het strand. Volgens overlevenden schoten ze lukraak op “iedereen die ze konden doden”. 

Lido Beach is een favoriete weekendbestemming voor inwoners van Mogadishu. Na jaren van dagelijks geweld en aanslagen werd de heropening van het strand gezien als een teken van normalisering in het door geweld en crisissen geteisterd Somalië. 

De aanslag is opgeëist door de radicaal-islamistische terreurgroep al-Shabaab.

© REUTERS

© REUTERS

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....