© Sint-Truidense Zwemclub

Gingelom/Sint-Truiden

De Sint-Truidense Zwemclub rouwt na het overlijden van hun clublid en trainer Nyano (16), die donderdag het leven liet bij een tragisch verkeersongeval. “Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel.”

“De verslagenheid binnen de club is enorm”, zegt een aangeslagen Didier Vangrootloon, secretaris van de Sint-Truidense zwemclub (STZC). Nyano Ringoir overleed donderdag op 16-jarige leeftijd bij een verkeersongeval in Gingelom. Een bromfietser en een bestelwagen botsten er tegen elkaar. Nyano, die op de bromfiets zat, overleefde de klap niet. “Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel. Het overlijden van Nyano dompelde onze club de afgelopen dagen in een diepe rouw, want Nyano was naast een trouw lid van onze club, ook actief als trainer. Wij zullen hem nooit vergeten.”

“Vorige maand vierde onze club de 14-jarige Jef Vangrootloon die tijdens het koninginnennummer van het zwemmen, de 100 meter vrije slag, naar de Belgische titel zwom”, zegt Vangrootloon. Vandaag maken we ons op om naar de begrafenis van Nyano te gaan.” (zucht) “Zo’n goedlachse kerel, graag gezien door alle leden. We donderen van de hemel naar de hel.” (ds)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....