© AP

Meghan, de hertogin van Sussex, hoopt dat niemand zich ooit zo slecht moet voelen als zij toen ze kampte met mentale problemen. De vrouw van de Britse prins Harry is er nog steeds niet helemaal overheen, vertelt ze in een interview. Met haar getuigenis hoopt ze anderen te kunnen helpen, zegt ze.

Bron: bbc

Vandaag om 21:23

De hertog en hertogin van Sussex hebben het in hun eerste formele interview sinds hun gesprek met Oprah Winfrey, drie jaar geleden, onder meer over de online gevaren voor kinderen gehad. In een interview met CBS News Sunday Morning vertelde het stel over hun eigen ervaringen als ouders: ze willen hun zoon Archie en dochter Lilibet alleen maar ‘beschermen’.

Prins Harry zei dat “een van de engste dingen” was om te weten dat iedere ouder een kind kan verliezen door zelfdoding als gevolg van blootstelling aan schadelijke inhoud van berichten op sociale media. Het duo lanceerde onlangs een nieuw programma genaamd The Parents Network, dat ouders en verzorgers ondersteunt die door dit probleem zijn getroffen.

In hun interview met Oprah bespraken Prins Harry en Meghan onderwerpen als racisme en het leven binnen de koninklijke familie. In gesprek stonden hun ambities om online schade aan te pakken, centraal. “Onze kinderen zijn jong, drie en vijf jaar oud, ze zijn geweldig, maar als ouder wil je ze alleen maar beschermen”, zei Meghan.

Prins Harry zei dat het punt is bereikt waarop bijna iedere ouder een ‘eerstehulpverlener’ moet zijn. “Maar zelfs de beste hulpverleners ter wereld zouden de signalen van mogelijke zelfdoding niet kunnen herkennen”, zei hij.

Donkere gedachten

De twee spraken ook over hun mentale gezondheid. “In de hoop anderen te kunnen helpen.” Prins Harry, wiens moeder Diana overleed toen hij 12 was, was openhartig over de impact die verdriet had en nog steeds heeft op zijn geestelijke gezondheid.

Meghan, eerder bekend als actrice in de serie Suits, onthulde in het veelbesproken interview met Oprah Winfrey in 2021 al dat het een tijdje zo slecht met haar ging dat ze niet meer wilde leven. Ook zou ze geen hulp hebben mogen zoeken van het paleis.

“Als het uitspreken van wat ik heb overwonnen iemand kan redden, of iemand in zijn of haar leven kan aanmoedigen om op iemand te letten en er niet automatisch van uit te gaan dat het wel goed met iemand gaat, is dat het waard”, vindt Meghan.

De 43-jarige hertogin kreeg suïcidale gedachten toen ze zwanger was van Archie. Ze vond het leven als royal te zwaar, met name hoe ze werd behandeld door de Britse media.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....