© bbc

Op sociale media circuleerden de voorbije dagen beelden waar de verdachte van de steekpartij in Southport, Axel Rudakubana, op te zien was. In een spotje van de BBC uit 2018 was hij verkleed als het hoofdpersonage uit de Britse serie ‘Doctor Who’, die ook bij ons te zien is.

Vandaag om 03:00

Het ging om een reclamefilmpje voor liefdadigheidsinitiatief Children In Need van de BBC om geld in te zamelen. Te zien daarin was hoe Rudakubana verkleed uit de TARDIS stapt, de tijdmachine die lijkt op een telefooncel. Een woordvoerder van Children In Need zegt dat het filmpje intussen “van alle platformen is gehaald uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden”.

De tiener zou overigens niet betrokken zijn geweest bij projecten van het liefdadigheidsproject. Hij was via een castingbureau aangetrokken om een rol te spelen in het filmpje, aldus de BBC in een mededeling.

LEES OOK Rechter maakt na rellen uitzondering en geeft naam vrij van 17-jarige verdachte steekpartij Southport

Het is intussen nog altijd niet duidelijk wat de motieven van de verdachte waren om weerloze kinderen aan te vallen met een mes. Door de gebeurtenissen in de dansschool van Southport is het al dagen onrustig in Groot-Brittannië en keren demonstranten zich tegen asielzoekers nadat foute informatie werd verspreid over de verdachte. Hij zou als vluchteling naar Groot-Brittannië zijn gekomen, terwijl hij in Cardiff werd geboren. Zijn ouders zouden wel uit Rwanda gevlucht zijn voor de oorlog daar.

Intussen zijn al meer dan honderd mensen opgepakt en raakten ongeveer evenveel agenten gewond bij rellen in zowat alle grote Britse steden. Zondag werd nog een hotel aangevallen waar asielzoekers verblijven.

© via REUTERS

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....