© AFP

Er zijn maandagavond opnieuw zware rellen uitgebroken op meerdere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk. In Plymouth raakten minstens drie agenten gewond en in Birmingham werd een nieuwsbusje aangevallen door een man met een mes, meldt Sky News.

Bron: Sky News

Vandaag om 21:37

Sinds een 17-jarige dader vorige week maandag drie kinderen om het leven bracht in de Engelse kuststad Southport, braken er verspreid over het Verenigd Koninkrijk al elke dag zware rellen uit. De Britse media spreken zelfs van ware “gevechtszones” en “broeihaarden” op tal van plekken. Extreemrechtse relschoppers viseren er de oproerpolitie en de tegenbetogers.

Ook maandag kwam het op meerdere plaatsen tot zware schermutselingen. Zo liepen de spanningen in Plymouth op als de politie twee groepen demonstranten van elkaar gescheiden probeerde te houden. Er werden projectielen gegooid en minstens drie agenten raakten gewond nadat enkele betogers de politielinies doorbraken. In Birmingham werd dan weer een busje van Sky News aangevallen door een man met een mes. Daarbij zouden echter geen gewonden zijn gevallen.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....