Kiezers in het 1e Congresdistrict van Missouri leverden dinsdag een duidelijke boodschap door Rep. Cori Bush, D-Mo., een derde termijn in functie te ontzeggen.

Bush, een lid van de “Squad” en een uitgesproken criticus van de relaties tussen de VS en Israël, en een sterke supporter van de ‘Defund The Police’-beweging, werd in de voorverkiezingen verslagen door aanklager Wesley Bell van St. Louis County.

Vrijheid-Lievende Strandmode van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

[embedded content]

Bell, een gematigder kandidaat met sterke steun van pro-Israëlgroepen, kwam als overwinnaar tevoorschijn nadat deze groepen zwaar in zijn campagne hadden geïnvesteerd om Bush te ontzetten vanwege haar controversiële houding ten opzichte van Israël.

Deze nederlaag markeert de tweede verlies voor een lid van de ultra-progressieve factie na de nederlaag van Rep. Jamaal Bowman, D-N.Y., in de voorverkiezingen tegen een andere pro-Israël gematigde.

Bush’s verlies komt te midden van toenemende spanningen over de relatie van de VS met Israël, benadrukt door haar opmerkingen na de aanval van Hamas op 7 oktober. Bush had de reactie van Israël veroordeeld en verklaard: “Israëls collectieve straf tegen de Palestijnen voor de acties van Hamas is een oorlogsmisdaad.”

Ondanks haar verlies, week Bush niet af van haar progressieve basis. In haar toespraak na de nederlaag raakte ze juist emotioneel en schreeuwde ze naar haar aanhangers over het aanpakken van AIPAC. Kijk:

[embedded content]

Nu Bush uit de race is, is Bell de favoriete kandidaat voor de Huiszetel in de komende verkiezingen in november.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/defund-the-police-democrat-squad-member-cori-bush-loses-primary-missouri-videos/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....