Kamala Harris liet woensdag doorschemeren dat ze een wapenembargo tegen Israël zou kunnen overwegen in een poging om de zogenaamde “ongebonden” moslim- en Arabische kiezers in Michigan te winnen.

Volgens de New York Times, ontmoette Harris kort met Abbas Alawieh en Layla Elabed, medeoprichters van de Uncommitted National Movement, voor haar bijeenkomst in Detroit.

Vrijheid-Liefhebbende Strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

Deze groep, die kiezers in Michigan heeft gemobiliseerd om hun steun voor Joe Biden in te trekken wegens zijn steun aan Israël in het conflict in Gaza, drong aan bij Harris om een wapenembargo te steunen.

Ze beweerden dat veel mensen in Michigan familieleden hebben verloren in het geweld en dat ze willen dat Harris actie onderneemt om het te beëindigen.

Volgens berichten luisterde Harris naar hun zorgen en toonde ze bereidheid om het embargo-verzoek te overwegen. Ze stelde Alawieh en Elabed voor aan haar personeel, wat een mogelijke verschuiving in haar standpunt signaleerde.

Tijdens haar toespraak later die dag werd Harris geconfronteerd met verwensingen van pro-Palestijnse demonstranten die scandeerden: “Kamala, Kamala, je kunt je niet verstoppen. We stemmen niet voor genocide.”

Harris probeerde eerst de demonstranten te sussen door hun inbreng een welkom onderdeel van “democratie” te noemen, maar berispte hen vervolgens en suggereerde dat hun acties de campagne van Trump zouden kunnen ondersteunen.

Harris’ poging om de anti-Israëlfractie binnen haar partij voor zich te winnen, werd ook weerspiegeld in haar keuze van running mate.

Ze omzeilde gouverneur van Pennsylvania Josh Shapiro, die Joods is en eerder sterke pro-Israël uitspraken had gedaan, ten gunste van gouverneur van Minnesota Tim Walz.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/kamala-considers-arms-embargo-against-israel-still-gets-heckled-in-detroit-video/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....