Een Russische schaakster staat in het middelpunt van een schandaal nadat ze ervan beschuldigd wordt haar rivale vergiftigd te hebben. Op schokkende bewakingsbeelden is te zien hoe ze vlak voor de start van het spel iets op het schaakbord smeert. Wat blijkt? Het is niets minder dan de giftige chemische stof kwik!

Sommige mensen gaan wel héél ver om een overwinning te behalen, en dat geldt zeker voor de 40-jarige schaakster Amina Abakarova. Op 2 augustus stond ze tegenover haar 30-jarige concurrente Umayganat Osmanova in een belangrijk duel. Maar na de confrontatie werd Osmanova plotseling ernstig ziek, met symptomen als duizeligheid en misselijkheid. Ondanks haar ziekte wist ze echter nog steeds indruk te maken tijdens het toernooi en sleepte zelfs een prijs in de wacht.

De bewakingsbeelden onthullen nu de mogelijke oorzaak van Osmanova’s ziekte. Abakarova loopt naar het schaakbord en smeert het kwik uit een thermometer op de kant van het bord van haar rivale. In hoge dosis kan deze stof dodelijk zijn. Een schokkende daad van bedrog en sabotage!

Abakarova is inmiddels gearresteerd en riskeert een gevangenisstraf van maximaal drie jaar als ze schuldig wordt bevonden. In een verklaring beweerde ze dat ze het bord met kwik besmeurde uit “persoonlijke vijandigheid” jegens haar tegenstander, na een recent verlies in een regionale wedstrijd.

Dit schandaal in de schaakwereld laat zien dat rivaliteit soms tot gevaarlijke extremen kan leiden. Wie had gedacht dat een spel dat bekend staat om zijn strategie en intellectuele uitdagingen ook zo’n duistere kant kon hebben? Het is een herinnering dat zelfs in de schijnbaar onschuldige wereld van schaken, de grenzen van fair play soms worden overschreden.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240808_94220253

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....