Het is vrijdagmorgen en de lucht hangt zwaar van de wolken. Hier en daar valt er wat gedruppel, maar tegen het eind van de voormiddag wordt de regen intenser. Gelukkig brengen de namiddaguren verlichting, want vanaf de kust verschijnen er brede opklaringen. De temperatuur schommelt tussen 20 en 25 graden, volgens het KMI.

Terwijl de avond valt, verdwijnen de wolken langzaam en wordt de hemel helder. Maar pas op, want gedurende de nacht kunnen er mistbanken en laaghangende bewolking ontstaan. De temperaturen dalen tussen 9 en 16 graden.

Op zaterdag kunnen we ons verheugen op een zonnige dag, afgewisseld met hier en daar wat wolken. De thermometer stijgt naar 21 tot 26 graden. En ook op zondag kunnen we genieten van veel zon en warm weer, met temperaturen tussen 24 en 30 graden.

Maar de spanning stijgt pas echt op maandag. Dan wordt het overwegend zonnig en waarschijnlijk zeer warm, met temperaturen tussen 29 en lokaal zelfs 34 à 35 graden. Maar let op, naar de avond toe neemt de kans op enkele plaatselijke warmte-onweders toe.

Dus bereid je voor op een weekend vol afwisseling, waarbij de wolken plaatsmaken voor de zon en de temperaturen de hoogte in schieten. Maar houd ook rekening met de onvoorspelbaarheid van het weer, want wie weet wat voor verrassingen de lucht voor ons in petto heeft.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240809_91588723

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....