Een Pakistaanse man, Asif Raza Merchant, die naar vermoedelijk gelinkt was aan de terroristenlijst en nauwe banden had met Iran, kreeg toestemming om de VS binnen te komen ondanks verontrustende signalen. De Joint Terrorism Task Force van de FBI heeft contact opgenomen met Merchant bij zijn aankomst op de George Bush International Airport in Houston in april.

Zij namen zijn vingerafdrukken en onderzochten zijn elektronische apparaten. Vervolgens vertrok Merchant onder “significant public benefit parole,” dat op 11 mei afliep. Echter, hij bleef in de VS na de vervaldatum.

Vrijheidslievende strandkleding door Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

Het interviewmemo van de FBI beschreef Merchant als “beleefd en coöperatief,” ondanks de opmerking over zijn recente reis naar Iran.

Hij werd zonder problemen vrijgelaten en mocht naar het huis van een familielid in Texas reizen. Immigratieregisters onthulden dat Merchant in de database van het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid als “WATCH LIST” en “Lookout Qualified Person of Interest” was gemarkeerd.

Merchant werd op 12 juli gearresteerd voor zijn betrokkenheid bij een samenzwering om president Donald Trump en andere regeringsfunctionarissen te vermoorden.

Het werd onthuld dat hij had samengewerkt met een persoon waarvan hij dacht dat deze zou kunnen helpen bij het complot.

Deze persoon, die Merchant uiteindelijk bij de wetshandhaving meldde en een vertrouwelijke bron werd, verijdelde zijn kwaadwillige plannen. Merchant had geprobeerd huurmoordenaars in te huren voor het sinistere plan en was van plan het land te ontvluchten op 12 juli.

De wetshandhavingsautoriteiten gaven in april aan dat de paroled die aan Merchant was verleend hen in staat stelde om hem mogelijk om te zetten in een medewerker of het doel van zijn aanwezigheid in de VS en zijn compagnons ontrafelen.

Volgens de U.S. Citizenship and Immigration Services omvat parole op basis van “significant public benefit” zorgen over wetshandhaving en nationale veiligheid, evenals overwegingen van buitenlandse of binnenlandse beleid. Er is echter geen specifieke wettelijke of regelgevende definitie voor deze classificatie en USCIS-functionarissen evalueren elk geval op basis van de gepresenteerde omstandigheden.


Origineel artikel hieronder:

Autoriteiten hebben aangekondigd dat zij een politiek moordcomplot in de Verenigde Staten met connecties naar het Iraanse regime hebben verijdeld. De Pakistaanse man, Asif Merchant, werd op 12 juli gearresteerd na vermeend samengewerkt te hebben met een huurmoordenaar om de moorden eind augustus of begin september uit te voeren – met als doel mogelijk hooggeplaatste Amerikaanse functionarissen, waaronder voormalig president Trump, te targeten.

Merchant is aangeklaagd voor een beschuldiging van samenzwering om een functionaris van de Verenigde Staten te vermoorden, wat een maximale straf van levenslang met zich meebrengt. Aanklagers zeggen dat dit werd uitgevoerd namens anderen in het buitenland.

[embedded content]

Volgens federale aanklagers arriveerde Merchant in april in New York City met de bedoeling een huurmoordenaar in te huren om de executie van politieke figuren in de VS uit te voeren.

Hij nam contact op met iemand die hij dacht dat hem zou helpen, maar die persoon nam contact op met de FBI en werd een vertrouwelijke bron voor het onderzoek. Merchant had 25 mannen gevraagd om een protest uit te voeren als afleiding nadat de moord had plaatsgevonden, en een vrouw om verkenning te doen.

Bovendien had Merchant vermeend plannen om documenten te stelen uit het huis van het slachtoffer, protesten te plannen tijdens politieke bijeenkomsten en moorden uit te voeren.

De rechtbankdocumenten tonen aan dat Merchant verklaarde dat de “mensen die zullen worden getarget degenen zijn die Pakistan en de wereld pijn doen, [de] moslimwereld. Dit zijn geen normale mensen.” Merchant gebruikte ook gecodeerde taal om zijn plannen te communiceren, waarbij hij zei dat ‘t-shirt’ ‘protest’ betekende, ‘flanellen shirt’ ‘stelen’ betekende, en de ‘fleecejas’ betekende om een moord te plegen. De term “denim jacket” verwees naar “geld sturen.”

U.S. advocaat Breon Peace voor het Eastern District of New York verklaarde: “Namens anderen in het buitenland plande Merchant de moord op Amerikaanse regeringsfunctionarissen op Amerikaanse bodem. Deze aanklacht toont aan dat dit kantoor en het hele ministerie van Justitie snel en doeltreffend actie zullen ondernemen om de veiligheid van onze natie, onze regeringsfunctionarissen en onze burgers te beschermen tegen buitenlandse bedreigingen.”

Merchant zit momenteel in hechtenis en er werd geen borgsom vastgesteld tijdens zijn eerste rechtbankoptreden.

Gelukkig werd dit vermeende complot verijdeld toen de huurmoordenaar met wie Merchant samenwerkte een undercover FBI-agent bleek te zijn. Het onderzoek onderstreept de inzet en toewijding van FBI-agenten, analisten en aanklagers in New York, Houston en Dallas die in staat waren om deze buitenlandse bedreiging te neutraliseren.

Het moet worden opgemerkt dat het vermeende verijdelde complot van Merchant geen verband houdt met de schietpartij op Trump in Butler, Pennsylvania. Onderzoekers verklaarden dat de doelen zowel mensen aan beide kanten omvatten, niet alleen Trump.


U kunt de volledige persbericht van het U.S. Department of Justice hieronder lezen:

“Pakistaanse nationale met banden naar Iran beschuldigd in verband met verijdeld complot om een politicus of Amerikaanse regeringsfunctionaris te vermoorden”

De aangeklaagde reisde vermoedelijk naar New York City om huurmoordenaars in te huren om een politicus of Amerikaanse regeringsfunctionaris op Amerikaanse bodem te vermoorden

Vandaag werd een klacht in Brooklyn openbaar gemaakt waarin Asif Merchant, ook bekend als Asif Raza Merchant, 46, werd aangeklaagd voor huurmoord als onderdeel van een vermeend complot om een politicus of Amerikaanse regeringsfunctionaris op Amerikaanse bodem te vermoorden. De wetshandhaving verijdelde het aangeklaagde complot voordat een aanslag kon worden uitgevoerd. Merchant bevindt zich in federale hechtenis.

“Jarenlang heeft het ministerie van Justitie zich agressief ingezet om de brutale en meedogenloze inspanningen van Iran tegen Amerikaanse openbare functionarissen voor de moord op Iraanse generaal Soleimani te weerstaan,” zei procureur-generaal Merrick B. Garland. “Het ministerie van Justitie zal geen middelen sparen om degene die de lethale complotten van Iran tegen Amerikaanse burgers willen uitvoeren, te verstoren en ter verantwoording te roepen, en zal geen pogingen van een autoritair regime tolereren om Amerikaanse openbare functionarissen te targeten en de nationale veiligheid van Amerika in gevaar te brengen.”

“Dit gevaarlijke huurmoordcomplot dat vandaag in de klacht is onthuld, was vermoedelijk georkestreerd door een Pakistaanse nationale met nauwe banden met Iran en komt recht uit het Iraanse handboek,” zei FBI-directeur Christopher Wray. “Een door het buitenland geïnitieerd complot om een openbare functionaris of enige Amerikaanse burger te doden, is een bedreiging voor onze nationale veiligheid en zal worden beantwoord met de volledige kracht en middelen van de FBI.”

“De klacht die vandaag werd openbaar gemaakt, benadrukt opnieuw dat degenen die zich bezig houden met lethale complotten op Amerikaanse bodem de volle kracht van het Amerikaanse rechtssysteem zullen ondervinden,” zei assistent-procureur-generaal Matthew G. Olsen van de Nationale Veiligheid-divisie van het Ministerie van Justitie. “Het doelwit zijn van voormalige en huidige functionarissen door buitenlandse actoren is een belediging voor onze soevereiniteit en onze democratische instellingen, en het ministerie van Justitie zal elk mogelijk middel gebruiken om deze gruwelijke activiteit aan het licht te brengen en te verstoren.”

“Namens anderen in het buitenland plande Merchant de moord op Amerikaanse regeringsfunctionarissen op Amerikaanse bodem,” zei U.S. advocaat Breon Peace voor het Eastern District of New York. “Deze aanklacht toont aan dat dit kantoor en het hele ministerie van Justitie snel en doeltreffend actie zullen ondernemen om de veiligheid van onze natie, onze regeringsfunctionarissen en onze burgers te beschermen tegen buitenlandse bedreigingen.”

“Gelukkig waren de huurmoordenaars die Merchant vermeend probeerde in te huren undercover FBI-agenten,” zei waarnemend assistent-directeur Christie Curtis van het FBI-kantoor in New York. “Deze zaak onderstreept de toewijding en enorme inspanningen van onze agenten, analisten en aanklagers in New York, Houston en Dallas. Hun succes in het neutraliseren van deze bedreiging voorkwam niet alleen een tragische uitkomst, maar bevestigt ook de inzet van de FBI om onze natie en haar burgers te beschermen tegen binnenlandse en internationale bedreigingen.”

Volgens de beschuldigingen in de klacht en verwante publiek gedeponeerde rechtbankdocumenten, orkestreerde Merchant een complot om een politicus of Amerikaanse regeringsfunctionaris op Amerikaanse bodem te vermoorden. In ongeveer april 2024, na tijd in Iran doorgebracht te hebben, arriveerde Merchant uit Pakistan in de Verenigde Staten en nam contact op met een persoon waarvan hij dacht dat deze hem zou kunnen helpen met het complot. Die persoon meldde de gedragingen van Merchant bij de wetshandhaving en werd een vertrouwelijke bron (de CS).

Begin juni ontmoette Merchant de CS in New York en legde zijn moordcomplot uit. Merchant vertelde de CS dat de kans die hij voor de CS had geen eenmalige kans was en zou doorgaan. Merchant maakte toen een “vingerpistool”-gebaar met zijn hand, wat betekende dat de kans gerelateerd was aan een moord. Merchant verklaarde verder dat de beoogde slachtoffers hier “op doelwit zouden zijn,” wat betekende in de Verenigde Staten. Merchant instrueerde de CS om vergaderingen te regelen met individuen die Merchant kon inhuren om deze acties uit te voeren. Merchant legde uit dat zijn complot meerdere criminele plannen omvatte: (1) documenten of usb-sticks stelen uit het huis van een doelwit; (2) een protest plannen; en (3) een politicus of regeringsfunctionaris doden.

Tijdens die bijeenkomst begon Merchant mogelijke moordscenario’s te plannen en ondervroeg hij de CS over hoe hij een doelwit in de verschillende scenario’s zou doden. Specifiek vroeg Merchant de CS om uit te leggen hoe een doelwit in verschillende scenario’s zou sterven. Merchant vertelde de CS dat er “beveiliging [] omheen” zou zijn voor die persoon.

Merchant verklaarde dat de moord zou plaatsvinden nadat hij de Verenigde Staten had verlaten en dat hij vanuit het buitenland met de CS zou communiceren met codewoorden. De CS vroeg of Merchant met de onbekende “partij” thuis had gesproken waarmee Merchant samenwerkte. Merchant antwoordde dat hij dat had gedaan en dat de partij thuis hem had verteld om het plan “af te ronden” en de Verenigde Staten te verlaten.

Midden juni ontmoette Merchant de vermeende huurmoordenaars, die in feite undercover Amerikaanse wetshandhavingsfunctionarissen (de UCs) waren in New York. Merchant deelde de UCs mee dat hij drie diensten van hen zocht: diefstal van documenten, het regelen van protesten bij politieke bijeenkomsten, en dat zij een “politieke persoon” zouden doden. Merchant verklaarde dat de huurmoordenaars instructies zouden ontvangen over wie te doden in de laatste week van augustus of de eerste week van september, nadat Merchant de Verenigde Staten had verlaten.

Merchant begon toen regelingen te treffen om $5.000 contant te verkrijgen als voorschotbetaling voor de moord, die hij uiteindelijk ontving met hulp van een individu in het buitenland. Op 21 juni ontmoette Merchant de UCs in New York en betaalde hen de $5.000 voorschot. Nadat Merchant de $5.000 aan de UCs had betaald, verklaarde een van de UCs: “nu zijn we verbonden,” waarop Merchant reageerde met “ja.” De UC zei toen: “Nu weten we dat we doorgaan. We doen dit,” waarop Merchant antwoordde: “Ja, absoluut.”

Merchant maakte vervolgens vluchtregelingen en was van plan de Verenigde Staten op vrijdag 12 juli 2024 te verlaten. Op 12 juli arresteerden wetshandhavingsagenten Merchant voordat hij het land kon verlaten. Merchant heeft verklaard dat hij een vrouw en kinderen in Iran heeft en een vrouw en kinderen in Pakistan.

De FBI onderzoekt de zaak.

Assistent U.S. aanklagers Sara K. Winik, Gilbert Rein en Douglas Pravda voor het Eastern District of New York en procesadvocaten David Smith en Joshua Champagne van de National Security Division’s Counterterrorism Section vervolgen de zaak.”


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/man-arrested-for-trump-assassination-plot-was-on-watch-list-allowed-into-u-s-video/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....