De advocaat van Pope County heeft besloten dat de inzet van geweld door plaatsvervanger Brody Merrill tijdens een dodelijke schietpartij met de verdachte van huiselijk geweld Bryan Nygard in april gerechtvaardigd was.

[embedded content]
Minnesota Department of Public Safety Screenshot

Vrijheidslievende strandmode van Red Beach Nation – Bespaar 10% Met Code RVM10

Het Minnesota Bureau of Criminal Apprehension meldde dat Nygard als eerste vuurde, wat leidde tot terugvuur van de plaatsvervangers Merrill en Josh Owen.

Nygard stierf ter plaatse, terwijl plaatsvervanger Owen later in het ziekenhuis overleed aan verwondingen die hij tijdens de uitwisseling opliep. Plaatsvervanger Merrill, die kortstondig werd opgenomen in het ziekenhuis, zal niet worden aangeklaagd.

Politieagent Alex Olson van Starbuck raakte ook gewond maar werd niet opgenomen in het ziekenhuis tijdens het incident.

Advocaat van Pope County Neil Nelson verklaarde: “Ik heb vastgesteld dat het gebruik van geweld door plaatsvervanger Brody Merrill gerechtvaardigd en volkomen wettig was.”

Nelson prees de snelle en heroïsche acties van plaatsvervangers Owen en Merrill in het neutraliseren van de bedreiging die de verdachte vormde.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/suspect-opens-fire-on-deputies-killing-1-before-getting-justifiably-mag-dumped-videos/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....